Un preot din Olt s-a echipat cu costum de protecţie pentru a înmormânta un mort de coronavirus. Reacţia BOR

Un preot din judeţul Olt a fost surprins îmbrăcat în costum de protecţie la înmormântarea unui bărbat mort în urma infecţiei cu coronavirus. Scena s-a petrecut într-un cimitir din localitatea olteană Teslui, unde preotul paroh a oficiat slujba îmbrăcat într-un combinezon peste care a pus patrafirul. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 07:03
Un preot din Olt s-a echipat cu costum de protecţie pentru a înmormânta un mort de coronavirus. Reacţia BOR

Trupul neînsufleţit al bărbatului răpus în urma complicaţiilor infecţiei cu coronavirus a fost adus direct de la morgă, într-un sicriu sigilat, iar pentru a oficia slujba preotul a dorit să îşi ia măsuri de precauţie.

Citeşte şi: Tânăra de 22 de ani moartă de coronavirus a lăsat o înregistrare în care spune că în spital nu mai exista niciun loc

Preotul a povestit pentru presa locală faptul că a dorit să îşi ia măsuri suplimetare de protecţie în contextul în care bărbatul a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta susţine că nu este nimic ieşit din comun şi că este mai bine să previi decât să tratezi.

„Nu este un lucru ieşit din comun. Ştiţi că noi suntem şi doctori de suflete. Mai bine previi decât să tratezi. Eu sunt cel care cred în aşa, există, face o nenorocire mare şi noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor. M-au mai şi luat la mişto, mai sunt şi din cei care … Fenomenul să ştiţi că există, eu mi-am dat seama de la început că trebuie să ne ferim cu adevărat”, a declarat preotul, pentru 10News Media.

REACŢIA BOR

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru B1.ro faptul că în acest context este mai bine să exagerezi cu protecţia, decât să o ignori total.

„Cazul părintelui super-echipat poate stârni comentarii, dar cred ca avea o justificare conjuncturală. Nu cunosc amanunte. Într-un context punctual infestat e preferabil sa exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”, este răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.