Maiorul Burghelea de la ISU Vaslui, erou și după moarte. S-a stins fulgerător, dar organele sale au fost donate pentru a salva alte vieți

Maiorul Florin Burghelea, din cadrul ISU Vaslui, a murit la doar 41 de ani. Brusc, s-a simțit rău și a ajuns în stare critică la spital unde și-a dat ultima suflare.

16 nov. 2023, 21:29
Maiorul Burghelea de la ISU Vaslui, erou și după moarte. S-a stins fulgerător, dar organele sale au fost donate pentru a salva alte vieți

Florin Burghelea, din cadrul ISU Vaslui, a murit subit, vestea venind ca un șoc atât pentru familie cât și pentru colegii acestuia. Acesta avea doar 41 de ani, iar în ziua nenorocirii se afla acasă alătiri de familie,

Sâmbătă, în ziua de 11 noiembrie, nimic nu prevestea ce avea să se întâmple. Brusc, i s-a făcut rău, iar soția panicată a sunat imediat la 112 pentru a solicita ambulanța, pentru că nu-l știa să fie bolnav. Un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD Vaslui a ajuns la fața locului, iar maiorul Burghelea a fost transportat în stare critică la Sptalul Județean Vaslui și apoi la Spitalul din Iași.

Citește și: O nouă pierdere fără margini în BOR! Un alt preot a murit subit la vârsta de 43 de ani

Medicii au constatat că bărbatul suferise simultam un infarct și un atac vascular. A fost operat imediat, dar nu a avut nicio șansă. Aparatele au fost singurele care îl mai țineau în viață, pentru a-i fi prelevate mai multe organe.

Soția lui Florin Burghelea a fost de acord cu echipa medicală privind prelevarea organelor viabile. Cei ce doresc să îi aducă un ultim omagiu, trupul acestuia va fi depus la biserica „Sinții Nicolae și Pantelimon” din municipiul Bârlad, înmormântarea fiind programată pentru ziua de duminică, 19 noiembrie, ora 12.00, la Cimitirul Eternitatea.

„Inima acestuia a încetat să mai bată în lumea aceasta, însă al său suflet va dăinui pentru eternitate într-un univers al veșniciei! Cu profund regret, aducem un pios omagiu și suntem alături de familia îndoliată, în aceste momente de tristețe și adâncă suferință pricinuite de trecerea în lumea celor drepți a camaradului nostru, maiorul Florin Burghelea, cel care a lăsat în urmă o nemărginită durere și un gol imens prin dispariția sa fulgerătoare și trecerea la cele veșnice”, transmit pompierii din cadrul ISU Vaslui.

Citește și: Doliu fără margini în BOR! Părintele Răzvan, duhovnicul inimilor, a murit fulgerător

„Din nefericire pentru maiorul Florin Burghelea, pentru familia sa, dar și pentru noi, camarazii lui, Dumnezeu avea să aibă alte planuri cu el, chemându-l în Ceruri. În urma sa rămân doi copii minunați – doi copii care de-acum încolo nu au cui să mai spună Tată -, o soție îndurerată și o familie care nu înțelege cum a fost posibil ca un astfel de om să dispară atât de nefiresc din această lume.

Prin trecerea sa fulgerătoare la cele veșnice, dar și prin acordul dat de soția sa, doamna Cristina Mihaela Burghelea, maiorul Florin Burghelea a făcut un ultim gest nobil de salvare a vieților unor oameni aflați în necaz și suferință, o parte din organele sale fiind prelevate pentru donare către pacienții compatibili. Rugăciunile și amintirile plăcute sunt tot ceea ce ne-a rămas pentru a comemora viața celui care a plecat din lumea noastră. Fie ca Bunul Dumnezeu să îl aibă în paza sa pe maiorul Florin Burghelea, iar familiei îndurerate să-i dea putere pentru a trece peste această grea suferință. Drum lin printre îngeri, Florin Burghelea! Dumnezeu să te odihnească în pace!”, sunt cuvintele adresate de pompierii județului Vaslui, camaradului lor plecat către stele, Maiorul Florin Burghelea!