MAJORARE ALOCAŢII 2022. Veşti bune de la Guvern! Aceşti copii vor primi aproape 1.000 de lei de la stat

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, alocaţia lunară a copiilor aflaţi în plasament s-ar putea mări.

25 iun. 2022, 19:36
MAJORARE ALOCAŢII 2022. Veşti bune de la Guvern! Aceşti copii vor primi aproape 1.000 de lei de la stat
Alocaţia lunară a copiilor aflaţi în plasament s-ar putea mări

MAJORARE ALOCAŢII 2022. Alocaţia lunară a copiilor aflaţi în plasament ar putea ajunge la aproape 1000 de lei, potrivit unui proiect de OUG.

MAJORARE ALOCAŢII 2022. Veşti bune pentru aceşti copii

Potrivit proiectului de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, alocația lunară de plasament va fi de 950 de lei. În prezent, aceasta este 631 de lei.

Citeşte şi Ce pensii vor avea tinerii din ziua de azi. 2040, anul cu cei mai mulţi pensionari în România

Acest tip de alocaţie este raportată la indicatorul social de referință (ISR), acum stabilindu-se o altă valoare ce trebuie înmulțită cu ISR pentru a obține suma acordată sub forma alocației de plasament, respectiv 1,808, față de 1,2, cât e acum, scrie avocatnet.ro. 

Potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, alocația lunară de plasament este acordată fiecărui copil care se află în plasament la o familie, persoană, asistent maternal, într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat sau s-a instituit tutela.

Banii se plătesc persoanei, asistentului maternal, reprezentantului familiei, al organismului privat acreditat care a luat în plasament copilul sau tutorelui și este destinată asigurării de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/ manuale, jucării, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit și pentru a acoperi cheltuieli de întreținere – încălzire, apă caldă, energie electrică.

Datorită faptului că acest tip de alocaţie se calculează în raport cu ISR, care a crescut în luna martie, dacă proiectul va fi adoptat şi s-ar aplica în perioada următoare, aceasta ar fi a doua majorare a alocației din acest an.

Precizăm că pentru a se putea aplica, proiectul de OUG trebuie să fie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul oficial.

Citeşte şi TICHETE DE MASĂ 2022. Veste bună pentru milioane de angajaţi, creşte cu 50% valoarea bonurilor