Majoritatea parlamentară absolută, ţinta USL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, înainte de şedinţa BPN, că USL a câştigat până acum alegerile locale şi referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, el menţionând că scopul este în prezent obţinerea majorităţii parlamentare absolute.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 10:51
Majoritatea parlamentară absolută, ţinta USL

„Am câştigat bătălia la alegerile locale, am câştigat cu cu un scor edificator, am câştigat şi referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Niciodată Traian Băsescu nu a obţinut peste 7 milioane de voturi, este o realitate pe care nimeni nu o poate contesta şi vorbim de prestaţia noastră ca partid şi alianţă”, a spus Ponta la începerea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a spus că Guvernul şi-a ţinut promisiunea privind pensiile, salariile şi oprirea marilor jafuri ale PDL, iar PSD are de pregătit calea pentru perioada următoare în vederea alegerilor parlamentare.

Premierul a spus că social-democraţii trebuie să transmită mesajele politice astfel încât cetăţenii să ştie ce intenţionează să facă partidul. Victor Ponta a arătat că în cadrul USL vor fi stabiliţi candidaţii pentru alegerile parlamentare pentru a câştiga cât mai multe colegii.

„Scopul nostru este de a avea majoritate pentru USL. Sunt convins că cei de la PDL vor folosi orice armă, oricât de murdară, împotriva noastră. Bătălia nu va fi uşoară”, mai spus Ponta. El a adăugat că regretă că PDL a blocat iniţiativa legislativă corectă potrivită căreia cel care câştigă alegerile parlamentare într-un colegiu să fie de pe primul loc.

Ponta a mai spus că s-a terminat povestea că Traian Băsescu este un învingător arătând că USL „l-a bătut pe Traian Băsescu şi la alegerile locale şi la referendum”.