Ambasadorul Rusiei, despre relaţiile româno-ruse: Băsescu nu a primit nicio invitaţie de la Putin

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malghinov, a declarat, în emisiunea «După 20 de ani» care va fi difuzată, duminică, la ProTV, că "în legătură cu Deveselu, discuţia este între Rusia şi SUA", el afirmând şi că "preşedintele Băsescu nu a primit nicio invitaţie din partea preşedintelui Putin".

RomaniaTV.net
10 nov. 2012, 10:38
Ambasadorul Rusiei, despre relaţiile româno-ruse: Băsescu nu a primit nicio invitaţie de la Putin

Cazul cetăţeanului rus depistat pe aeroport cu documente clasificate despre zăcăminte şi metale rare din zonă Moldova Noua, cercetat acum de DIICOT cu interdicţia clară de a părăsi România, a fost îndelung discutat în cadrul emisiunii, scrie Mediafax.

Ambasadorul Oleg Malginov menţionează că va avea o întâlnire cu această persoană în viitorul apropiat.

Dacă interesele economice există, nu la fel se poate spune despre cele politice: „Preşedintele Băsescu nu a primit nicio invitaţie din partea preşedintelui Putin„. În privinţă influenţei americane sub care se găseşte acum România, ambasadorul menţionează că românii sunt cei care trebuie să stabilească dacă sunt sub influenţa americană sau rusă.

„În legătură cu Deveselu, discuţia este între Rusia şi SUA!”, a declarat Malghinov, citat de ProTV.

Cazul studentei accidentate grav de secretarul ambasadei ruse la Bucureşti a fost una dintre temele majore ale discuţiei dintre jurnalişti şi ambasadorul rus.

Mitul Europei de a scăpa de dependenţa de rezervele Rusiei, interesele ruseşti în privatizarea Oltchim precum şi eterna problemă a tezaurului românesc la Moscova sunt alte teme importante ale discuţiei cu ambasadorul rus Oleg Malginov care va fi difuzată la ProTV şi voyo.ro duminică de la oră 10:00 dimineaţă.