Mălin Bot empatizează puternic cu George Buhnici. Cei doi, uniţi de acelaşi necaz: campania de denigrare. Dezvăluirile lui Bot în podcastul lui Buhnici: „Pe un sâmbure de crimă şi pedeapsă se construieşte o mare campanie de discreditare”

George Buhnici, unul dintre cei mai detestați YouTuberi și influenceri din România, a ajuns într-o situație fără ieșire. Nicio persoană onorabilă și respectabilă nu mai vrea să frecventeze podcastul lui și să se afișeze public cu George, așa că acesta a ajuns să-l invite în "emisiune" pe Mălin Bot.

24 oct. 2022, 00:18
Mălin Bot empatizează puternic cu George Buhnici. Cei doi, uniţi de acelaşi necaz: campania de denigrare. Dezvăluirile lui Bot în podcastul lui Buhnici: „Pe un sâmbure de crimă şi pedeapsă se construieşte o mare campanie de discreditare”

George Buhnici a fost în centrul unui scandal uriaş în vara acestui an, când a îndemnat femeile să meargă mai des pe la „săliţă” pentru că nu-i place să vadă la mare piele cu vergeturi. În plus, vloggerul și-a ridicat în slăvi soția, despre care a afirmat că arată ca o „minoră”.

Mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici. Am văzut şi fete care nu arată bine. Serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. 

Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Șansa vieţii mele e o soţie care arată ca o minoră. Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur„, spunea Buhnici în vară, afirmaţii care i-au ridicat înn cap o ţară întreagă şi din cauza cărora a pierdut contracte bănoase.

BCR a fost prima instituţie care a anunţat că renunță la colaborarea cu George Buhnici.

Cine este Mălin Bot

La rândul său, Mălin Bot a fost concediat de la mai multe instituții media pe unde a lucrat meteoric în trecut (EVZ, România Liberă). A ajuns să facă live-uri pe internet într-un colț întunecat al YouTube-ului. Lumea din media îl cunoaște drept „jurnalistul cerșetor” pentru că acesta îi îndeamnă pe urmăritorii săi să-i doneze bani pentru „acțiunile” sale jurnalistice.

Prezent aproape la fiecare protest cu mai mult de 50 de oameni, Mălin Bot a ajuns rapid să își găsească „inamicii” în persoane dubioase precum Diana Şoşoacă, Oana Lovin, Codruţa Cerva şi alții asemenea. La fel de „celebru” ca mult mai mediatizatul său „concurent” Marian Ceaușescu, Mălin Bot s-a remarcat prin asalturile în spațiul public la diverși politicieni pe care îi interpela pe stradă în situații jenante.

Mălin Bot şi George Buhnici, uniţi de acelaşi necaz: campania de denigrare

De la scandal, persoanele publice au evitat să mai dea curs invitaţiilor lui Buhnici. Nu şi Mălin Bot, însă, care a empatizat puternic cu vloggerul. Podcastul moderat de Buhnici, #IGDLCC, care l-a avut ca invitat pe Bot a durat aproximativ cinci ore.

Mălin Bot a vorbit despre trecutul lui în presă, despre cum a ajuns să deteste PSD-ul şi cum a ajuns să lucreze ca freelencer. În debutul interviului, Bot a simţit nevoia să-i spună lui Buhnici că empatizează puternic cu el, ambii fiind victimele aceluiaşi tip de campanie de discreditare. Fostul jurnalist a adus în emisiune o carte, „Trolii lui Putin„, scrisă de Jessikka Aro, despre care spune că l-a ajutat să înţeleagă cum stă treaba cu denigrarea.

Citeste si George Buhnici a lăsat în pace celulita femeilor și a trecut la chestiuni mai serioase: ”Nu ni se cuvine nimic. Nici măcar aerul”

În cartea asta este un citat din George Washington: ‘Dacă libertatea cuvântului ne este luată, atunci prostiţi şi muţi vom fi conduşi asemeni oilor către abator’. Am rugat-o pe soţia mea să scrie acest citat pentru că atunci când i-am spus că vin la tine a avut o reacţie supărată din pricina scandalului în care ai fost implicat.

Am avut o discuţie mai lungă cu ea, i-am explicat situaţia şi ea tot încerca să mă convingă, fiind absolventă de Psihologie, că nu, că în subconştient sigur gândeşti aşa. Şi i-am explicat şi cred că asta te va ajuta şi pe tine, ce-am constatat eu atunci confruntându-mă cu fenomenul descris în această carte, este că pe un sâmbure de crimă şi pedeapsă, meritat – nu discutăm – s-a construit o mare campanie de denigrare, în care eu am văzut grupuri, conturi cu care eu mă confrunt de când am început să fac dezvăluiri despre AUR, că aceleaşi grupuri care de când a izbucnit conflictul din Ucraina susţin foarte puternic mesajele care să justifice cumva agresiunea lui Putin, antioccidentale, aceleaşi grupuri care pe vremea marelui protest pentru independenţa justiţiei susţineau mesajele anti-Kovesi, am văzut că în acele grupuri, dincolo de elementul obiectiv de crimă şi pedeapsă în ceea ce priveşte acel subiect, pe el s-a construit o mare campanie de denigrare.

Până am citit această carte am încercat să mă confrunt cumva cu aceste denigrări, care în cazul meu sunt sistematice din mai 202, şi sunt făcute cu conturi false făcute inclusiv pe numele meu, conturi în care chipurile eu spuneam că nu sunt jurnalist, ci medic veterinar şi prezentam diplome false, fapt pentru care am făcut plângeri penale şi aceleaşi instituţii ale statului care pe unii se grăbesc să-i sancţioneze, în alte cazuri nu ştiu ce fac. De un an de zile, deşi s-au comis infracţiuni… când am citit cartea, mi s-au deschis ochii„, afirmă Mălin Bot, în încercarea de a-i da curaj Buhnici.

De când datează „dintele” lui Mălin Bot împotriva PSD

Fostul jurnalist a dezvăluit că a început să deteste PSD-ul cu foarte mulţi ani în urmă, încă de la începuturile sale în jurnalism.

Înainte să fiu jurnalist politic, m-am prezentat la concursul de la televiziunea locală din Reşiţa. Din 94 am fost reporter cu un salariu mai mare decât avea tata care lucra la uzina constructoare de maşini şi era revizor contabil. Era posibil acest lucru pentru că lumea plătea abonament la cablu.

Apoi am început să colaborez cu ziarul local. Apoi m-am dus la Timişoara să fac Facultatea de Jurnalism, imediat după facultate am fost reporter de eveniment. Ce m-a determinat să renunţ, că mergeam cu poliţia la accidente, cu pompierii la incendii, pe la crime, vedeam cele mai înfiortătare poveşti, la un moment dat te marchează.

 

Mălin Bot George Buhnici

A fost un moment când am fost la un accident, şofer era elev de liceu. A făcut accident şi toţi din maşină au murit. Doi dintre ei, însă, nu au fost declaraţi morţi pe loc şi au fost duşi la spital. M-am dus de la accident la spital şi în curtea spitalului fiind, lângă mine medicul de la Urgenţă a dat vestea mamei băiatului că acesta murit. Erau şi sora băiatului şi prietena lui. Urletele alea de durere au fost momentul când am spus că nu mai vreau să fac aşa ceva şi i-am solicitat redactorului-şef să mă mute pe administraţie locală.

 De aici vine practic lupta pe care o duc azi. Până atunci nu aveam convingeri foarte ferme. Atunci am intrat în contact cu ideile revoluţiei de la Timişoara şi mi-am schimbat total optica. Pe administraţie am avut o experienţă intersantă care m-a dus către a înţelege încă de atunci ce reprezintă PCR-ul împreună cu Securitatea reformată în FSN, mutată în PDSR şi ulterior mutată în PSD – opinia mea e că PSD-ul este un fel de zombi al PCR-ului care ne bântuie societatea. Şi cât timp nu exorcizăm acest zombi prin vot, nu vom avea linişte.

Citeste si George Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD: „Încalcă dreptul la demnitate umană”

PNL-ul de azi nu mai are nicio legătură cu Partidul naţional Liberal. În acest moment, suntem conduşi de FSN. Dacă ne uităm atent la ei, vedem că PNL este controlat de o grupare care vine din PD, care PD este urmaşul PD-ului lui Petre Roman. Ei nu mai au nicio legătură. Bode nu e vreun urmaş al Brătienilor. 

Acreditat fiind pe Primărie şi pe Consiliul Judeţean, am aflat că primarul ţărănist al Timişoarei a bătut palma cu presedintele CJ care era pesedist. Fiind genul de om căruia dacă îi spui să nu facă ceva va face, observând că preşedintele CJ pesedist nu e foarte luminat, am început să-l ciupesc pe ici, pe colo. M-a chemat patronul să mă dea afară că m-am luat de Şipoş (preşedintele Consiliului Judeţean). Ăsta a fost conflictul meu din 2000-2004 cu PSD. 

De atunci am un dinte împotriva acestui tip de comportament politic în relaţia cu presa„, a dezvăluit Mălin Bot în podcastul moderat de George Buhnici.