„Tratăm foarte serios acest meci cu Malta, chiar dacă venim după un rezultat pozitiv în Norvegia, ținând cont că în minutul 73 eram conduși cu 2-0. Vor fi anumite schimbări în echipă datorită prospețimii, datorită faptului că la meciul cu Norvegia s-a produs un efort imens.

E clar că mi-aș fi dorit să avem mai multe puncte, dar cu adversarii din nord e greu. Nu am cum să nu fiu mulțumit de atitudinea jucătorilor, care au dat 100% la fiecare meci. Din păcate, mă refer la meciurile cu Suedia și Norvegia, trebuie să începem să jucăm de la 0-2 și nu e ușor. Sperăm ca la meciurile de acasă să fim mai concentrați. Să avem noi 2-0 și să fugă ei după egalare”, a spus Cosmin Contra.

Contra le-a transmis un mesaj și oamenilor din fotbal care au contestat primul „11″ trimis de selecționer în meciul cu Norvegia, printre care Cornel Dinu și Gică Popescu:

„Sunt 22 de milioane de selecționeri, îi înțeleg pe toți. Probabil vor fi voci care vor critica primul 11 și la meciul cu Malta. Ca să poți să-ți dai cu o părere apropiată de realitate, trebuie să stai cu jucătorii, să vorbești cu ei, să-i vezi cum se pregătesc. Important e că suntem în cărțile calificării. Să nu uităm că de-a lungul istoriei nu ne-a fost ușor să jucăm cu echipe din nordul Europei”.