Mama atacatorului de la Perla se internează anual la spitalul de psihiatrie

Mama lui Gheorghe Vlădan se internează anual, din 1998, în Spitalul de Psihiatrie Poroschia, judeţul Teleorman, pentru tratament, a declarat, marţi, managerul unităţii sanitare, Dragoş Calotă. Femeia ştia că fiul şi nora ei nu au o relaţie bună.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 17:13
Mama atacatorului de la Perla se internează anual la spitalul de psihiatrie

„Mama lui Gheorghe Vlădan este clientă veche a spitalului. Vine din 1998, anual, şi pleca din spital însoţită de fiul ei. Au o relaţia bună, apropiată, este singurul ei copil”, a spus managerul Spitalului de Psihiatrie Poroschia, Cătălin Dragoş Calotă, potivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, femeia nu a aflat încă despre faptele comise de către fiul ei, doctorii urmând să găsească momentul oportun când aceasta va fi anunţată, fără ca vestea să cauzeze asupra stării sale de sănătate, în condiţiile în care pacienta are 74 de ani şi există riscul să reacţioneze imprevizibil şi să sufere un şoc.

„Femeia este pacienta noastră, în evidenţe la noi din 1998, având numeroase internări de-a lungul timpului. Este internată de săptămâna trecută la noi şi nu ştie ce s-a întâmplat, va fi anunţată de către medicul curant când acesta va considera oportun, eu sunt managerul spitalului, nu sunt doctor şi nu pot interveni”, a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie Poroschia, Dragoş Calotă.

El a adăugat că atunci când i s-a spus că sunt probleme în familie, femeia a întrebat mai întâi de băiatul ei şi de nepot, iar când i s-a spus că nu despre ei este vorba, a exclamat: „Ah, nora”.

Cătălin Dragoş Calotă a mai spus că pacienta are personalitate puternică, precizând că de multe ori aceasta îşi chema ambulanţa ca să o aducă la spital şi rămânea cel mult două săptămâni, de cele mai multe ori cerând externarea după câteva zile, iar fiul ei venea s-o ducă acasă.

„De multe ori nici nu rămânea în spital toată perioada permisă de lege, adică două săptămâni şi puţin peste, ci solicita externarea după câteva zile. I s-a spus că sunt ceva probleme în familie. Atunci a întrebat dacă cu băiatul sau cu nepotul. Pentru că răspunsul a fost negativ, femeia a exclamat: „Ah, cu nora!”. Ştia că fiul şi nora ei nu au o relaţie prea bună”, a mai declarat managerul Spitalului de Psihiatrie Poroschia.

Managerul a afirmat că nu poate menţiona care este diagnosticul în cazul mamei lui Gheorghe Vlădan întrucât legea nu îi permite.

Întrebat dacă s-ar putea spune că Gheorghe Vlădan suferă de o boală psihică ereditară, managerul Spitalului de Psihiatrie Poroschia a negat, arătând că mama acestuia nu are schizofrenie. „Gheorghe Vlădan are stare depresivă reactivă şi personalitate dezechilibrată”, a precizat Cătălin Dragoş Calotă.

Potrivit unor surse medicale, diagnosticul la internare al femeii în vârstă de 74 de ani, Floarea Enache, mama poliţistului Gheorghe Vlădan, a fost de tulburare mixtă depresivă anxioasă pe fond involutiv. Rudele femeii susţin că aceasta ar fi intenţionat să se sinucidă în anul 1998 deoarece nu s-ar fi înţeles cu nora sa, Florina Vlădan, ulterior bătrâna fiind internată pentru prima oară la Spitalul de Psihiarie Poroschia din judeţul Teleorman.

Procurorii Parchetului instanţei supreme cer, marţi, instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Gheorghe Vlădan, acuzat de omor calificat şi deosebit de grav.