Mama bebeluşului găsit într-o pungă pe stradă în Bucureşti, identificată de Poliţie

Un bebeluș a fost găsit abandonat într-o pungă, pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei. Bebelușul avea semne vitale și a fost preluat de SMURD și transportat la Spitalul Marie Curie. Din fericire, bebeluşul a reușit să supraviețuiască, în ciuda frigului pe care l-a avut de îndurat. Poliţiştii au reuşit să o găsească pe cea care i-a dat viaţă.

RomaniaTV.net
24 dec. 2020, 12:10
Mama bebeluşului găsit într-o pungă pe stradă în Bucureşti, identificată de Poliţie

Mama bebeluşului abandonat zilele trecute într-o pungă pe o stradă din Bucureşti a fost găsită de poliţişti. Aceasta are 27 de ani şi mai are trei copii acasă.

Femeia este transportată în acest moment la Institutul de Medicină Legală pentru expertiză. Aceasta va fi pusă sub acuzare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, având în vedere că a lăsat bebelușul, afară, în frig.

„În urma cercetărilor efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, a fost identificată şi depistată şi condusă la audieri o femeie de 27 de ani, din Bucureşti. În seara de 22.12.2020, prin apel 112, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată că în faţa unui bloc din Sectorul 3, într-o pungă, a fost găsit un nou-născut. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 13, precum şi echipaj de prim ajutor. Copilul a fost preluat şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Ştirea iniţială:

Polițiștii au cerut test ADN pentru bebelușul abandonat într-o pungă pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei. Anchetatorii speră astfel că vor reuși să o identifice mama bebeluşului abandonat pe stradă.

Micuțul a fost găsit într-o pungă aproape înghețat de o femeie și a fost dus imediat la spital cu ambulanța. Din fericire, a reușit să supraviețuiască. Medicii spun că e un adevărat miracol și i-au pus numele Cristian Ștefan.

“Este prematur, în jur de 33 de săptămâni. Situaţia lui era foarte critică. Hipotermia, un grad mai jos înseamnă risc de deces foarte mare, doar un singur grad mai jos şi el avea temperatură nemăsurabilă”, a declarat Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI Neonatologie a Spitalului Marie Curie.

Bebeluşul găsit în pungă și-a revenit după câteva ore, iar acum medicii îl țin sub observație.

“E importantă nutriţia. Are linii centrale, suntem în regulă cu asta, va creşte repede. Nu sunt probleme renale, la cap, la inimă, lucrurile sunt bune. O să vedem toleranța intestinală. De astăzi primeşte lapte din banca de lapte”, a mai spus medicul.

Până în momentul de față, cel puțin patru persoane s-au oferit să-l boteze pe nou-născut, inclusiv femeia care l-a găsit.

Poliţiştii o caută acum pe mama bebeluşului, apoi Direcţia pentru Protecţia Copilului va încerca să-i găsească rudele până la gradul 3. Doar dacă nu-l vrea nimeni din familie, bebeluşul va intra în sistemul de adopţii.

Cazul nou-născutului abandonat a fost preluat de poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care încearcă acum să o găsească pe mama lui.