Mama bebeluşului subnutrit din Gorj ar fi avut o depresie postnatală şi nu şi-a hrănit copilul

Medicul de familie care trebuia să supravegheze evoluţia bebeluşului subnutrit din Gorj dă vina pe mama copilului. Doctorul spune că femeia ar fi avut o depresie postnatală şi nu şi-a mai hrănit copilul. Însă, atât mama, cât şi tatăl micuţului neagă acest lucru. Bebeluşul, care cântăreşte sub două kilograme la o lună şi jumătate, este în continuare în stare gravă într-un spital din Craiova.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 07:01
Mama bebeluşului subnutrit din Gorj ar fi avut o depresie postnatală şi nu şi-a hrănit copilul

Medicul de familie a consultat copilul doar o singură dată, la opt zile după naştere. „Vreţi să mă scoateţi pe mine cap ispăşitor? Era de 3 kilograme şi 400 de grame când eu l-am văzut. Mama este oligofrenă. Nu o fi avut ce să-i dea, adică ea să mănânce ca să alăpteze copilul. Urma să-l văd la o lună de zile şi dacă îl vedeam, îl băgam pe lapte praf”, a spus medicul de familie, Elena Popescu.

Familia Iacob mai are patru copii acasă. Însă, tatăl spune că în niciun caz copii săi nu sunt neglijaţi. „Seara i-a făcut baie, l-a înfăşat şi l-a pus în pătuţ. S-a culcat, iar dimineaţa când s-a trezit, el era aşa. Nu mai răsufla şi avea cu gura înclestată. Numai cu ajutorul lui Dumnezeu să-şi revină şi bine ar fi să se intoarca acasă”, a spus tatăl bebeluşului.

Şi vecinii îi susţin pe cei doi părinţi. „Ştiu că au grijă de ei. Îi îngrijesc, le fac de mâncare. El lucra, venea de la muncă cu plasa plină întotdeauna. Nu era zi să nu vină cu ceva la copii”, au declarat vecinii.

„Familia este asistată social, pentru că mama copiilor are un handicap de gradul doi. Noi am făcut vizite periodice la domiciliul familiei, iar cei patru copii mai mari sunt îngrijiţi, modest”, a precizat primarul din comuna Cătunele, Florin Tuila.

Bebeluşul, care la o lună şi jumătate, cântăreşte sub două kilograme, se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul din Craiova.