Mama gemenilor care au căzut de la etajul 10 în timp ce ea făcea live pe Facebook, condamnată la închisoare

Mama gemenilor din Ploieşti, care au căzut murit după ce au căzut de la etajul 10 al blocului în care locuiau, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa judecătorilor vine la un an de la tragedie şi nu este definitivă.

29 sept. 2022, 13:29
Mama gemenilor care au căzut de la etajul 10 în timp ce ea făcea live pe Facebook, condamnată la închisoare

Mama gemenilor din Ploieşti, care au murit după ce au căzut de la etajul 10, a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Mama gemenilor din Ploieşti, condamnată la închisoare

Citeşte şi Mama gemenilor care au căzut de la etajul 10 în timp ce ea făcea live pe Facebook, mesaj sfâşietor la un an de la tragedie: „Tot ce îmi doream de ziua mea e să am îngeraşii lângă mine”

Femeia a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de cinci ani.

De asemenea, femeia nu mai are voie să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani.

Totodată, aceasta trebuie să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Judecătoria Ploieşti menţine măsura obligării la tratament medical cu privire la Vizu Andreea Violeta până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Decizia nu este definitivă.

Anterior, Judecătoria Ploieşti a admis o acţiune introdusă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova care a solicitat în instanţă decăderea din drepturile părinteşti a femeii care mai are un băieţel în vârstă de circa şase ani.

Astfel, instanţa a dispus decăderea în totalitate din exerciţiul drepturilor părinteşti, iar drepturile şi obligaţiile părinteşti faţă de minor şi bunurile sale se vor exercita de către tatăl copilului.

„La data de 18 august 2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11 august 2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora”, a transmis, într-un comunicat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Reamintim că tragedia s-a petrecut în luna august a anului trecut. Micuții au murit după ce au căzut de la etajul 10 al blocului în care locuiau.

Mama gemenilor era live pe Facebook atunci când s-a întâmplat tragedia. În clipul video respectiv se auzeau sunetele ambulanțelor. La scurt timp cineva a început să bată cu putere în uşa apartamentului, moment în care transmisiunea live pe Facebook s-a oprit.

După tragedie, mama copiilor a fost dusă la spital, pentru că era în stare de şoc. Aceasta a fost internată la Psihiatrie.

Citeşte şi Dublă tragedie în județul Dâmbovița! Copil de 4 ani înecat în piscina casei. Mama fugită de acasă a fost găsită moartă după câteva ore