Mama gemenilor din Ploiești care au căzut de la etajul 10 a fost condamnată definitiv. Câți ani a primit

Mama gemenilor din Ploiești, care au căzut de la etajul 10, a fost condamnată definitiv, joi, la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Instanţa a dispus decăderea în totalitate din exerciţiul drepturilor părinteşti

23 feb. 2023, 22:49
Mama gemenilor din Ploiești care au căzut de la etajul 10 a fost condamnată definitiv. Câți ani a primit
Mama gemenilor din Ploiești a fost condamnată definitiv

Mama gemenilor din Ploiești a fost condamnată definitiv. Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a admis apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti împotriva sentinţei din data de 29 septembrie 2022 pronunţată de Judecătoria Ploieşti privind-o pe Vizu Andreea-Violeta şi a înlăturat din sentinţă dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dispunând executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie.

Conform art. 566 alin.3 Cod procedură penală dispune ca măsura de siguranţă constând în obligarea inculpatei Vizu Andreea Violeta la tratament medical să fie comunicată Administraţiei locului de deţinere: Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. (…) Definitivă„, se arată în minuta deciziei.

Citește și: Mama gemenilor din Ploiești care au murit după ce au căzut de la etajul 10 era drogată în momentul tragediei

Mama gemenilor din Ploiești a fost condamnată definitiv

La data de 29 septembrie 2022, Judecătoria Ploieşti a condamnat-o pe Vizu Andreea Violeta la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de cinci ani. De asemenea, instanţa a interzis inculpatei exercitarea mai multor drepturi, inclusiv cel de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani.

Totodată, a impus condamnatei să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Judecătoria a menţinut măsura obligării la tratament medical cu privire la Vizu Andreea Violeta până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Anterior, Judecătoria Ploieşti a admis o acţiune introdusă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova care a solicitat în instanţă decăderea din drepturile părinteşti a femeii care mai are un băieţel.

Astfel, instanţa a dispus decăderea în totalitate din exerciţiul drepturilor părinteşti, iar drepturile şi obligaţiile părinteşti faţă de minor şi bunurile sale se vor exercita de către tatăl copilului. „La data de 18 august 2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11 august 2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora„, a transmis, într-un comunicat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Ce doi copii gemeni s-au prăbuşit de la etajul al zecelea al unui bloc din municipiul Ploieşti în seara zilei de 11 august 2021. Ei au căzut pe trotuar şi, deşi paramedicii au încercat să-i resusciteze, au decedat.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că, în momentul producerii accidentului, mama copiilor se afla în altă cameră, unde asculta muzică.

Femeia consumase în timpul zilei substanţe psihoactive şi, neavând habar despre faptul că gemenii au căzut pe geam, aceasta a pornit o transmisiune live pe Facebook, pe fundal putând fi auzite sunetele sirenelor autospecialelor sosite la faţa locului, se mai arată în rechizitoriu.