Mama lui Ionuţ, despre legea eutanasierii maidanezilor: Am intrat în rândul marilor capitale europene

Preşedintele României Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân, după ce Curtea Constituţională a decis la prânz că această lege este constituţională. Felicia Anghel, mama lui Ionuţ, a declarat, la România TV, că "în sfârşit am intrat şi noi în rândul marilor capitale europene cu această lege".

25 sept. 2013, 14:25
Mama lui Ionuţ, despre legea eutanasierii maidanezilor: Am intrat în rândul marilor capitale europene

Ne bucurăm că legea este constituţională şi că a trecut. Le mulţumesc judecătorilor Curţii Constituţionale pentru decizia pe care au luat-o, sperăm să fie aplicată şi să nu mai auzim de tragedii în România. În sfârşit am intrat şi noi în rândul marilor capitale europene cu această lege. S-a făcut dreptate în sensul că vocea celor revoltaţi s-a făcut auzită. Sacrificiul copilului nostru nu a fost în zadar şi sperăm să nu se mai repete cu alţi copii, oameni, ceea ce s-a întâmplat în cazul nostru. Mă bucur că lucrurile s-au mişcat atât de repede. Cei cu inimă s-au mişcat şi au înţeles că s-a ajuns prea departe şi că nu se mai poate trăi într-o capitală în care numărul maidanezilor a atins un număr atât de mare„, a declarat, la România TV, Felicia Anghel, mama lui Ionuţ, copilul ucis de maidanezi în Capitală.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a legii privind câinii fără stăpân. Curtea Constituţională a decis la prânz că textul legislativ este constituţional.

Zeci de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi neadoptaţi protestează în faţa Palatului Parlamentului. Unei femei i s-a făcut rău şi a leşinat, iar mai mulţi protestatari s-au întins pe jos şi au blocat circulaţia. Jandarmii au intervenit ca să deblocheze şoseaua. În acest timp, judecătorii Curţii Constituţionale au folosit o ieşire laterală, ca să evite presa şi protestatarii.