VESTE PROASTĂ pentru PRINTUL TIGANILOR, Leo de la Strehaia

Mama celebrului Leo de la Strehaia, prinţul ţiganilor, şi alţi cinci romi sunt trimişi în judecată pentru fals, uz de fals şi înşelăciune. Cei şase sunt inculpaţi într-un dosar în care au înşelat o societate de leasing din Austria cu peste 500.000 de euro. Romii au luat de la firma respectivă şase autoturisme de lux, pentru care nu au mai achitat ratele.

09 mart. 2013, 08:31
VESTE PROASTĂ pentru PRINTUL TIGANILOR, Leo de la Strehaia

Cele şase maşini au fost cumpărate de la firma austriacă în perioada 2008 – 2009. Romii au achitat un avans modic, dar după ce le-au adus în România au falsificat actele şi le-au vândut.

„Şase romi din Strehaia sunt cercetaţi că ar fi achiziţionat autoturisme de lux de la o societate de leasing din Austria. La intrarea în România, actele eurau falsificate. Ulterior, aceste maşini erau revândute”, a declarat judecătorul Tribunalului Mehedinţi, Cosmin Sima.

După un şir întreg de vânzări, maşinile au ajuns înapoi la romi sau la membrii familiilor lor, dar figurând în acte ca fiind luate din România. Poliţiştii au ridicat mai multe astfel de maşini de lux. „Nu ştim de ce tot vin mascaţii peste noi. Am mai fost verificaţi, se iau după orice nărod care reclamă. Avem case, maşini pentru că am muncit, nu le-am furat”, a declarat mama lui Leo de la Strehaia.

Procurorii DIICOT au finalizat cercetările în dosar la începutul acestui an, iar romii au fost trimişi în judecată. La primul termen, inculpaţii au cerut amânarea procesului pentru a-şi alege avocaţi, iar următorul termen de judecată a fost fixat pe 4 aprilie.