Mama Luizei, după discuţia cu şefa DIICOT: „Se ia în calcul o singură pistă, că fetele sunt moarte”. Bunicul ameninţă cu greva foamei

Familia Luizei a protestat marţi în faţa sediului DIICOT Bucureşti, alături de mai multe persoane, faţă de modul în care anchetatorii investighează dispariţia fiicei sale. Ulterior, Monica Melencu a fost primită în audienţă de şefa DIICOT. La ieşirea de la DIICOT, Monica Melencu s-a declarat foarte dezamăgită că anchetatorii merg pe o singură pistă. De asemenea, mama Luizei a spus că procurorul şef interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu, a asigurat-o că sunt probe care să indice faptul că Luiza este moartă. 

03 dec. 2019, 15:55
Mama Luizei, după discuţia cu şefa DIICOT: „Se ia în calcul o singură pistă, că fetele sunt moarte”. Bunicul ameninţă cu greva foamei

„Ei nu iau în calcul decât o pistă, că fetele sunt moarte. Ăsta a fost ultimul cuvânt al dânsei, al doamnei Hossu, că sunt probe”, a declarat Monica Melencu, după ce a fost primită în audienţă de procurorul şef interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu.

Bunicul Luizei ameninţă cu greva foamei. „Pentru mine e clar, fetele nu sunt moarte şi nu mă las până nu se merge şi pe varianta asta. Eu vă anunţ aici şi acum că intru în greva foamei. Merg în Piaţa Constituţiei şi intru în greva foamei”, a declarat bunicul Luizei Melencu, la ieşirea de la DIICOT.

Rudele Luizei Melencu protestat marţi la Bucureşti în faţa sediului DIICOT. Cu toţii cer dreptate în cazul Caracal. Mai mult, mama Luizei a anunţat că intră in greva foamei. După două ore de protest, mama Luizei şi unul dintre avocaţii ei au fost primiţi în audienţă de procurorul şef interimar al al DIICOT, Giorgiana Hosu. Familia Luizei e disperată, vrea doar să afle ce s-a întâmplat cu fata.

Decizia familiei Luizei vine după scandalul de luni de la audieri când avocaţii familie Melencu au anunţat că au fost ameninţati de Gheorghe Dincă la audierea de la IGPR. Apăratorul familiei Melencu, Tonel Pop, a povestit, la România TV, că Gheorghe Dincă ar fi sărit să-l bată şi că l-ar fi întrebat dacă are copii, fete, acestea vor fi violate.  Scena s-ar fi petrecut de faţă cu procurorii şi poliţiştii, care se amuzau, acuză Tonel Pop. 

„Gheorghe Dincă s-a inflamat pentru că colega mea a atras atenţia procurorului că nu considera normal să nu se citeasca declaratia şi pur si simplu sa semneze declaraţia. I-au facut semn lui Dinca, avea o regie facuta, si Dincă a sarit la noi. (…) Lucrurile au fost foarte grave, le vom consemna în plângere penala impotriva procurorilor si a lui Dincă. Nu au vrut sa intervină, l-au lasat să îşi faca numarul. Era clar că vorbisera cu el. O să cer protectie pentru copii. A fost amenintata si colega mea, ceva ce nu isi poate imagina nimeni. Sunt socat, nu am cuvinte. (…) Gheorghe Dincă ne-a intrebat daca avem fete sa fie violate, de fata cu procurorii si acestia se amuzau. Voi face noi plangeri penale, nu am ajuns sa ma ameninte Dinca, sa ma intrebe daca am fete si procurorii sa se amuze. Facem apel la presedinte si premier sa ne primeasca in audienta”, a declarat avocatul Tonel Pop, la România TV.

„Au făcut o declaraţie de trei rânduri în care au spus că Dincă îşi recunoaşte declaraţia din arest. Acum doar au mai citit declaraţia din calculator, au semnat că Dinca îşi susţine declaraţia. Aşa ceva nu s-a mai pomenit, să vii cu scrieri din penitenciar şi să ti le facă drept declarartie. Înainte să deschidă camera ne-au amenintat, au refuzat sa ia atitudine si apoi Dinca a sărit la mine si a spus ca sunt sobolan si ma termina. M-a intrebat daca am copii, cine are fete o sa fie violate. Procurorii il incurajau prin mimică”, a declarat avocatul Tonel Pop, la România TV.