Mama Luizei Melencu, despre începerea procesului lui Gheorghe Dincă: Nu mă gândeam că o să ne îngroape copilul de viu

Mama Luizei Melencu, una dintre fetele pe care Gheorghe Dincă, cunoscut ca monstrul din Caracal, a declarat că le-a violat şi ucis anul trecut, este disperată după ce magistraţii au decis că procesul poate începe şi au respins toate excepţiile ridicate de avocaţii familiilor victimelor. 

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 13:00
Mama Luizei Melencu, despre începerea procesului lui Gheorghe Dincă: Nu mă gândeam că o să ne îngroape copilul de viu

„Nu m-am asteptat. Nu ma gandeam că instanţa o sa ne ingroape copilul de viu. E greu. Am asteptat si nu stiu ce interese sunt. A comis aceste fapte. Luiza nu a fost omorâtă. Sunt sigură că a fost traficată. Dar nu ştiu ce interese sunt. Merg cu doamna avocat sa depunem contestatie”, a declarat mama Luizei, la România TV.

„Astazi totusi am avut o speranta ca aceasta magistrata va intoarce dosarul inapoi”, a mai spus mama Luizei.

 

Magistraţii Tribunalului Olt au respins miercuri, în camera preliminară, cererile şi excepţiile ridicate în dosarul „Caracal” şi au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu de către parchet, respectiv DIICOT.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea, soluţia pronunţată miercuri poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Judecătorul a explicat, pentru AGERPRES, că după rămânerea definitivă a soluţiei se va stabili termen în cauză pentru a începe judecata pe fond.

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu au solicitat judecătorului de cameră preliminar, pe 20 mai, retrimiterea rechizitoriului la procurori, în vederea completării urmăririi penale. 

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.

Dincă şi Risipiţeanu se află în Penitenciarul Craiova, măsura arestării preventive faţă de cei doi inculpaţi fiind prelungită marţi, 2 iunie.

Judecătorii au prelungit mandatele de arestare pentru Gheorghe Dincă şi Fane Risipiţeanu 

La începutul anchetei DIICOT, acuzatul Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. Totodată, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. Ulterior, acesta și-a schimbat declarația, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că rămășițele găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul principalului suspect în acest caz aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă experții nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.