Mama șoferului drogat care a accidentat mortal doi tineri în 2 Mai află dacă rămâne după gratii

Mama și cei trei dealeri care îi vindeau droguri lui Vlad Pascu află vineri daca vor fi arestați preventiv pentru următoarele 30 zile. Totul după ce tatal șoferului drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitea 2 Mai a fost plasat sub control judiciar si s-a ales si cu un al doilea dosar pentru ca a lovit jurnaliștii cu scuterul la ieșirea de la DIICOT.

15 sept. 2023, 15:14
Mama șoferului drogat care a accidentat mortal doi tineri în 2 Mai află dacă rămâne după gratii

Mama lui Vlad Pascu, tânărul drogat care a intrat cu maşina într-un grup la 2 Mai şi a ucis 2 persoane, a fost reţinută pentru 24 de ore. Procurorii au probe care arată că femeia i-a sunat pe prietenii fiului său pentru a-i convinge să steargă din telefoane probele care îl incriminau pe Vlad Pascu.

Citește și: Drogaţii din anturajul criminalului de la 2 Mai au luat-o razna complet! Dealerul lui Vlad Pascu s-a filmat în depozitul de medicamente al Spitalului Floreasca, de unde a furat ser fiziologic

Miruna Pascu este acuzată de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, surse apropiate anchetei afirmând că aceasta ar fi încercat să şantajeze martori în dosarul în care este implicat fiul său.

DIICOT menționează că s-a dispus reținerea Mirunei Pascu, „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de influențare a declarațiilor. Din cercetări a rezultat faptul că, în mod conștient și deliberat inculpata a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța privind săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.”

Vineri după-amiază, mama lui Vlad Pascu va fi dusă la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Culmea tupeului în cazul drogatului criminal din 2 Mai! Tatăl lui Vlad Pascu, în discuţie cu fiul său: „Nu îţi ia nimeni permisul! Poliţistul o să-ţi ceară scuze!”

Tatăl lui Vlad Pascu, Mihai Pascu, a fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, la percheziţiile de joi dimineaţă, în locuinţa sa ar fi fost găsită muniţie deţinută ilegal.

Tatăl lui Vlad Pascu este cercetat de poliţişti și pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă, după ce acesta a intrat, joi, cu un scuter, în jurnaliştii prezenţi la DIICOT, unde bărbatul a fost audiat, anunţă Poliţia Capitalei.

Joi, la sediul DIICOT a fost adus și Vlad Pascu. Tânărul a afirmat, la insistenţele reporterilor, că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat şi că timpul nu mai poate fi dat înapoi.

Vă reamintim că în data de 19 august, o fată de 20 de ani şi un băiat de 21 de ani, studenți la Facultatea de Geografie, au decedat şi alţi trei au fost răniţi după ce Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani, a intrat cu maşina, un Mercedes de colecţie decapotabil, într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai. După accident, tânărul șofer a fugit, fiind depistat de poliţişti în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

În urma verificărilor s-a aflat că înainte de accident, Vlad Pascu mai fusese oprit de două ori în trafic de poliţişti. A fost condus la o secţie de poliţie, dar a fost lăsat să plece, deşi în maşina lui fuseseră descoperite droguri.