Mama unei FETE ÎN COMĂ, acuză medicii că nu i-au tratat fata corespunzător VIDEO

Acuzaţii grave la adresa mai multor medici din Bihor. Mama unei adolescente aflate în comă, acuză medicul de familie că nu a chemat salvarea atunci când fata s-a simţit rău şi că nu i-a dat tratamentul corespunzător. De asemenea, femeia susţine că şi în spital medicii au intârziat cu unele analize, iar din această cauză fiica ei a intrat în comă.

RomaniaTV.net
10 nov. 2012, 07:26
Mama unei FETE ÎN COMĂ, acuză medicii că nu i-au tratat fata corespunzător VIDEO

Iniţial, fata de 15 ani a acuzat dureri de cap. „M-am dus cu ea la medicul de familie, care i-a dat algocalmin. Am rugat-o pe doamna doctor Borcea Minerva să cheme salvarea. A spus să mă duc acasă, să chem slavarea şi să spun că a leşinat fata la şcoală. Am chemat salvarea si dacă nu m-a ajutat, am ajuns la pediatrie, unde i s-a dat un tratament, pentru că voma”, a spus mama fetiţei.

Femeia s-a întors cu copilul acasă, dar după câteva zile, starea fetei s-a agravat, aşa că a chemat din nou salvarea. La spital i s-a pus diagnosticul de meningoencefalită acută. Mama fetei a spus că abia după o săptâmână, fetei i s-a făcut un computer tomograf şi i-au fost descoperite leziuni la creier. După o altă săptâmână i-a fost făcut şi un RMN la cap şi apoi la coloană. După puţin timp, copila a intrat in comă.

Directorul spitalului spune că medicii şi-au făcut datoria. „Echipa multidisciplinară care a analizat cazul a trimis pacienta pentru computer tomograf, pentru că relevă mai bine modificările de la nivelul creierului decât un RMN”, a spus directorul spitalului Laurin Pop.

Femeia s-a adresat şi Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. „O comisie DSP, împreună cu Colegiul Medicilor, va încerca să răspundă întrebărilor doamnei”, a precizat directorul tehnic al DSP Bihor, Daniela Rahotă.

Fata este internată la secţia de terapie intensivă de la Spitalul de Copii din Oradea. Starea ei este foarte gravă.