Mama unui asistent mort de Covid-19 a răbufnit: „L-au muncit ca pe un animal, am văzut cum a leşinat şi faţa i s-a făcut albastră”

La doar 23 de ani, un asistent medical a fost ucis de coronavirus. "Copilul meu a murit pe baricade! L-au muncit ca pe-un animal, fără să-i dea vreun echipament de protecție”. 

05 apr. 2020, 13:08
Mama unui asistent mort de Covid-19 a răbufnit: „L-au muncit ca pe un animal, am văzut cum a leşinat şi faţa i s-a făcut albastră”

Marea Britanie nu s-a pregătit pentru valul de oameni infectați cu coronavirus. Spitalele abia mai fac față, iar cadrele medicale au ajuns la capătul puterilor. John Alagos, 23 de ani, este cel mai tânăr cadru medical care a murit, în Marea Britanie, răpus de COVID-19. Era la serviciu, la mijlocul unei ture de 12 ore, când a început să simtă rău. N-a putut să plece acasă, își lăsa secția fără oameni. „Vorbeam cu el la telefon și l-am întrebat! L-am întrebat de ce nu vine acasă, dacă se simte rău? Mi-a spus că nu i-au dat voie, erau prea puțini oameni în tură”, a povestit mama lui.

Tânărul a ajuns în cele din urmă acasă. Era evident că nu se simțea bine. Mama lui i-a spus să ia un paracetamol. În momentul în care s-a întors cu pastila la el, l-a găsit prăbușit pe podea. „Era pe jos, leșinase. Am văzut cum fața lui se face albastră”, a povestit femeia.

A sunat imediat la serviciul de urgență, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Colegii de serviciu i-au mărturisit mamei lui John Alagos că tânărul nu primise echipament de protecție adecvat, în ciudat faptului că avea contact direct cu oameni infectați cu coronavirus.

„El avea o mască chirugicală banală, nu din cele cu filtru. Așa mi-au spus colegii lui”, a adăugat femeiea.Numărul persoanelor decedate în Regatul Unit din cauza infecţiei cu noul coronavirus a ajuns odată cu cele 708 cazuri noi la 4313.

În acelaşi timp în Regat sunt peste 41.000 de oameni care au fost depistaţi pozitiv cu Covid 19. 135 de oameni sunt declaraţi vindecaţi , iar 163 sunt în stare critică. Autorităţile din Marea Britanie au testat până acum peste 180 000 de oameni, cu aproximativ 2700 de teste la un milion de locuitori.