Coronavirus Marea Britanie: 708 decese într-o singură zi. În total, 4313 de morţi şi 41.903 de cazuri pozitive

În Regatul Unit s-au înregistrat încă 708 decese în cazul unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus într-o singură zi, un nou record care confirmă accelerarea epidemiei care a făcut 4.313 decese în ţară, au anunţat sâmbătă autorităţile medicale, relatează AFP.

RomaniaTV.net
04 apr. 2020, 14:11
Coronavirus Marea Britanie: 708 decese într-o singură zi.  În total, 4313 de morţi şi 41.903 de cazuri pozitive

Vineri, au fost înregistrate încă 684 de decese, după o creştere de 569, joi. În total, 41.903 de cazuri pozitive au fost identificate oficial.

Citeşte şi: COVID-19 poate ataca şi creierul, medicii sunt surprinşi de puterea sa. Analiză New York Times despre posibilele afecţiuni neurologice 

Marea Britanie, în izolare probabil până la sfârşitul lunii mai

Marea Britanie nu-şi va înlătura probabil restricţiile de izolare înainte de sfârşitul lunii mai, a declarat sâmbătă un consilier guvernamental, potrivit căruia ritmul de propagare a epidemiei de coronavirus trebuie mai întâi să se încetinească şi o politică intensivă de testare să fie introdusă.

Vrem să ne îndreptăm spre o situaţie în care, cel puţin până la sfârşitul lunii mai, să fim capabili să substituim prin măsuri mai puţin intense, bazate mai mult pe tehnologie şi teste, izolarea totală pe care o avem acum”, a declarat Neil Ferguson, profesor la Imperial College din Londra, pentru BBC.

Citeşte şi: Un tânăr de 25 de ani infectat cu coronavirus, cuvinte înfiorătoare de pe patul de spital: „Am vomitat, am tuşit şi am avut diaree”

În Marea Britanie, care şi-a înăsprit măsurile după o reacţie iniţială limitată în amploare, sunt înregistrate circa 40.000 de cazuri confirmate, dintre care 3.605 decese, de la începutul pandemiei.

Unele opinii critice avertizează, de asemenea, împotriva impactului sanitar şi social al unei izolări prelungite. Un al doilea înalt consilier al guvernului, specialistul în pandemii Graham Medley, a declarat şi el sâmbătă în The Times că se teme că Marea Britanie va ieşi cu greu dintr-o strategie care riscă să degradeze sănătatea economică şi mentală a numeroşi britanici.