Managerul de la „Matei Balş” este disperat, toate locurile la ATI sunt ocupate. „Dacă situaţia continuă aşa, trebuie regândită strategia naţională anti-Covid”

Cătălin Apostolescu, managerul interimar al Institutului ”Matei Balș”, descrie o situaţie de criză la unitatea pe care o conduce, sub presiunea tot mai multelor cazuri de Covid.

14 mart. 2021, 10:42
Managerul de la „Matei Balş” este disperat, toate locurile la ATI sunt ocupate. „Dacă situaţia continuă aşa, trebuie regândită strategia naţională anti-Covid”

Situația este critică la ”Matei Balş”, toate locurile de la ATI sunt ocupate, deja s-au improvizat paturi și pe o altă secție, în condițiile în care avem deficit de personal de Terapie Intensivă și cel mai grav este că în acest val al treilea boala s-a schimbat.

Formele severe apar mult mai repede, degradarea pacienților este rapidă și boala apare la vârste din ce în ce mai tinere. Deja avem persoane de 40 de ani, de 30 și ceva de ani a căror stare necesită îngrijiri de Terapie Intensivă urgentă”, a spus Cătălin Apostolescu, la Antena 3.

Citeşte şi CTP compară studiul online cu suferințele bolnavilor aflați la terapie intensivă

Întrebat despre degradarea stării tinerilor, în câte zile apare și care este evoluția bolii, Cătălin Apostolescu a răspuns: ”Uneori și de pe o zi pe alta”.

”Dacă situația continuă așa, trebuie regândită total strategia națională de abordare a Covid-ului” este semnalul dat de medicul Cătălin Apostolescu.  Managerul de la ”Matei Balş” a vorbit şi despre situația de la Camera de Gardă, dincolo de cea de la ATI: ”Camera de Gardă nu este aglomerată, este plină! În momentul de față nu mai avem paturi pentru a consulta pacienții care se prezintă, pentru că deja în Camera de Gardă staționează pacienți de ieri, pentru care nu s-au găsit locuri în spitalul nostru sau în alte spitale, iar personalul medical este la limită, poate să cedeze oricând”.

Citeşte şi Declaraţia pe propria răspundere s-a schimbat. Descarcă MODELUL valabil din această seară