Managerul Serviciului de Ambulanţă Călăraşi, suspectat de abuz în serviciu, a fost reţinut VIDEO

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, Dragoş Alecu, suspectat că ar fi trucat examene pentru ocuparea unor posturi, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Călăraşi.

RomaniaTV.net
27 mart. 2013, 16:55
Managerul Serviciului de Ambulanţă Călăraşi, suspectat de abuz în serviciu, a fost reţinut VIDEO

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Călăraşi, Dragos Nicolae Alecu a fost audiat timp de şase ore de către procurori, iar anchetatorii au emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz în serviciu, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi alte fapte asimilate celor de corupţie.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi urmează să fie dus la Tribunalul Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Anchetatorii au descins, miercuri dimineaţă, la sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, iar surse judiciare afirmau că ancheta l-ar viza pe managerul instituţiei, Dragoş Alecu.

Ulterior, reprezentanţii Parchetului Tribunalului Călăraşi au anunţat că managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei sunt suspectaţi de abuz în serviciu şi alte fapte asimilate celor de corupţie, iar infracţiunile ar fi avut loc loc în perioada 2011-2013.

Conform surselor citate, în urma percheziţiilor făcute în biroul şefului Serviciului de Ambulanţă Călăraşi şi la locuinţa acestuia au fost ridicate mai multe documente care vor constitui mijloace de probă în anchetă.

„Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu sprijinul lucrătorilor DGA şi SRI, au desfăşurat o acţiune la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Călăraşi. Au fost percheziţii în această instituţie şi la domiciliul managerului SAJ, Dragoş Nicolae Alecu. Există suspiciuni că acesta, împreună cu mai multe persoane din instituţie, au săvârşit infracţiuni de abuz în serviciu, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi alte infracţiuni asimilate faptelor de corupţie, în perioada 2011-2013. Ei vor fi audiaţi la sediul Parchetului Tribunalului Călăraşi, iar în funcţie de rezultatul audierilor se va aprecia şi asupra oportunităţii luării unor eventuale măsuri preventive”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Călăraşi, procuror Xenofonte Purcărea.

Anchetatorii spuneau că managerul Serviciului de Ambulanţă şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei ar fi trucat examene pentru ocuparea a patru posturi de dispeceri, pentru a-şi angaja rude sau cunoştinţe.