Managerul şi directorul medical al Spitalului Judeţean Deva au demisionat, în plină pandemie de coronavirus

Managerul Spitalului Județean Deva și directorul medical al unității medicale au demisionat din funcție. Conform prefectului județului Hunedoara, ministrul Sănătății urmează să ajungă la Deva în următoarele zile.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 05:50
Managerul şi directorul medical al Spitalului Judeţean Deva au demisionat, în plină pandemie de coronavirus

„E oficial! Au demisionat atât Silviu Didilescu, cât și dr. Claudiu Antal. Miercuri sau joi va veni la Deva ministrul Sănătății, Nelu Tătaru”, a declarat prefectul pentru Hunedoara Liberă.

În contextul în care fostul director și-a dat demisia, Silviu Didilescu preia funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Deva. Acesta a mai ocupat acest post în perioada 2010 – 2012. De asemenea, Didilescu a fost și subprefect al județului.

Sindicatul medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva „Medicorum Honorem” a acuzat conducerea unităţii medicale de „abuzuri” în modul în care au gestionat activitatea instituției și programul de lucru al cadrelor medicale, în contextul pandemiei de coronavirus, solicitând intervenția miniștrilor Sănătății și Muncii pentru detensionarea situației.

Citește și: Sindicatul medicilor din SJU Deva, scrisoare deschisă către Nelu Tătaru şi Violeta Alexandru: „Opriţi abuzurile!”

Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Nelu Tătaru şi Violeta Alexandru, medicii susţin că după ce spitalul a intrat în carantină, pe 29 martie, personalul medical nu a mai putut părăsi unitatea sanitară, iar SJU Deva ar fi continuat să interneze cazuri noi de bolnavi infectaţi cu Covid-19.

„Atragem atenţia că măsura închiderii a fost luată tocmai ca urmare a efectuării unei anchete epidemiologice în secţia ATI, unde un membru al personalului a fost testat pozitiv Covid-19. În decursul acestei perioade, personalul medical închis în incinta SJU Deva, precum şi pacienţii internaţi au fost testaţi, fiind făcută astfel delimitarea dintre persoanele Covid pozitive şi cele cu rezultat negativ”, se arată în documentul postat pe pagina de Facebook a Sindicatului medicilor.

 
De asemenea, organizaţia sindicală susţine că după testarea medicilor şi delimitarea cazurilor coronavirus pozitiv, actuala conducere a SJU Deva ar fi putut relua activitatea normală pentru întreg personalul angajat, cu respectarea normării muncii şi acuză că s-ar face presiuni pentru ca unele cadre medicale să vină la serviciu pentru perioade consecutive de 14 zile.