Managerul Spitalului Beiuș, chef cu medici şi asistente în plină pandemie de Covid. Poliţiştii le-au spart petrecerea

Manager de spital, chef de zile mari alături de mai mulți medici! Petrecerea a fost spartă de polițiști. Managerul Spitalului Municipal Beiuş, Claudiu Lupău, a dat o petrecere de ziua lui însă când au intervenit oamenii legii a spus că de fapt era un eveniment de sudare a echipei pe care o conduce şi care a trecut printr-un an greu de pandemie,

10 ian. 2022, 12:46
Managerul Spitalului Beiuș, chef cu medici şi asistente în plină pandemie de Covid. Poliţiştii le-au spart petrecerea

În timp ce pandemia de Covid continuă să facă ravagii, iar autorităţile statului continuă să interzică organizarea unor evenimente private în încercarea disperată de a preveni înmulţirea cazurilor COVID-91, managerul Spitalului Municipal Beiuş, Claudiu Lupău, a ignorat total interdicţiile. Sâmbătă seară, Claudiu Lupău a organizat un chef de ziua lui, la o pensiune din satul bihorean Burda, comuna Budureasa, la care şi-a chemat subalterni şi colaboratori deopotrivă, inclusiv medici din spital, dar şi medici de familie şi alţi amici, potrivit ebihoreanul.ro.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 10 ianuarie. O nouă zi cu peste 4.000 de cazuri COVID. Tulpina Omicron se răspândeşte în România

Sursa citată a prezentat şi o captură cu mesajul pe WhatsApp primit de unul dintre cei invitaţi.

„Am zis să profit de cei 48 ani pe care-i voi împlini în 6 ianuarie şi să vă adun pentru o seară / noapte altfel”, a transmis managerul, explicându-le celor pe care i-a adunat că sunt cei „cu care într-o mică sau mai mare măsură am interacţionat pozitiv în acest an” şi cei „pe care mizez că vom rezona în 2022, atât la nivel profesional cât şi personal”, se arată în mesaj.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, avertisment despre Omicron. „Se va transmite comunitar în cel mult două săptămâni”

Invitaţii urmau să aibă „bufet suedez”, iar „tonusul bun” urma să fie asigurat de doctoriţa Carmen Stoica pentru că „dacă tot şi-a luat examenul pe post (examen pentru un post de medic specialist boli infecţioase, n.r.), să-i dăm şansa să-şi dea şi examenul de artistă”.

Doar că la petrecere şi-a făcut apariţia şi poliţia. În faţa poliţiştilor şi jurnaliştilor, managerul spitalului Beiuş a spus că de fapt petrecerea nu are legătură cu aniversarea lui, ci este un fel de teambuilding.

„Nu sărbătorim nicio ziuă a mea, sărbătorim, sărbătorim… Nu sărbătorim. Ne-am adunat să fim împreună să ne debarasăm de anul trecut, care a fost un an criminal și dificil zona Beiușului în special, să ne unim forțele și să ne cunoaștem mulți dintre noi între noi pentru că sunt medici noi veniți în spital”, explica managerul.

Explicaţia managerului nu i-a mulţumit însă pe oamenii legii, care l-au sancţionat pe Claudiu Lupău cu 3.000 de lei pentru organizarea petrecerii. De asemenea, a fost amendat şi patronul pensiunii cu suma de 5.000 lei pentru că a pus la dispoziţie spaţiul şi s-a implicat în organizare. Invitaţii au scăpat fără amenzi, fiind cu toţii vaccinaţi.