Managerul spitalului din Suceava îl contrazice pe senatorul PSD: Medicii au cerut elicopter sub presiune şi ameninţări

Managerul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Râmbu, a contrazis comunicatul de presă prin care senatorul PSD Virginel Iordache susține că nu ar fi solicitat elicopter. Vasile Râmbu afirmă că parlamentarul a refuzat ambulanța, a țipat la doctori și i-a amenințat pentru a-i fi pus la dispoziție un elicopter.

RomaniaTV.net
24 mai 2019, 06:37
Managerul spitalului din Suceava îl contrazice pe senatorul PSD: Medicii au cerut elicopter sub presiune şi ameninţări

„Înțeleg că acum toată lumea învinovățește medicii suceveni că au solicitat transferul cu elicopterul SMURD pentru așa un diagnostic. Dar medicii au luat această decizie sub presiune și sub amenințări. A țipat la toată lumea. A amenințat. A cerut să fie transferat și a refuzat Ambulanța. Ce puteau face medicii?! Să-l ducă unul cu mașina personală?! La Matei Balș a primit același diagnostic și același tratament. I-au mai dat în plus o pastilă de Tamiflu”, a declarat joi, pentru Obiectiv de Suceava, Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava.

Citeşte şi: Virginel Iordache, adus la Bucureşti cu elicopterul SMURD pentru că era deranjat la stomac. Reacţia lui Arafat. Răspunsul senatorului

Senatorul PSD Virginel Iordache a cerut să fie dus la București cu elicopterul SMURD de la Spitalul Județean Suceava, unde fusese diagnosticat cu enterovirus. Raed Arafat spune că a autorizat deplasarea.

Virginel Iordache: Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava

„Senatorul Virginel Iordache a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava în data de 14 mai 2019, unde a fost supus unor investigații medicale. Ca urmare lipsei diagnosticului concludent și fiind suspectat de  meningită bacteriană, cu o stare de sănătate vizibil alterată, în data de 16 mai 2019 medicii au hotărât transferul acestuia la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Din fericire, în urma investigațiilor amănunțite a fost infirmată suspiciunea de infecție cu meningococ. Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Apreciem profesionalismul personalului medical din spitalele din Suceava și București și totodată le mulțumim și le suntem recunoscătorii. Senatorul Virginel Iordache nu a făcut nici o cerere referitoare la un transport preferențial pentru transferul intraspitalicesc, interacțiunea cu personalul medical a fost una de respect reciproc, neexistând nici un episod din cele relatate nerealist în presă. Parlamentarul PSD este recunoscător faptului că face parte din comunitatea suceveană formată din oameni deosebiți și valoroși.

În prezent starea de sănătate a senatorul este stabilă, cu diagnostic endocardită infecțioasă, acesta se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București”.


loading...
Partenerii noștri