Managerul Spitalului Floreasca: Nu mai primim cazuri ca cel al lui Adrian Năstase VIDEO

Chiar în timp ce fostul premier Adrian Năstase era scos pe targă din Spitalul Floreasca din Capitală, managerul instituţiei, Radu Macovei, a explicat la România TV de ce au durat atât de mult procedurile de externare: "s-au făcut foarte multe copii xerox". În acelaşi timp, medicul Radu Macovei a declarat că va propune conducerii unităţii ca pe viitor să nu mai primească astfel de cazuri.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 20:53
Managerul Spitalului Floreasca: Nu mai primim cazuri ca cel al lui Adrian Năstase VIDEO

Radu Macovei a spus că intenţionează să se adreseze Colegiului Medical cu propunerea ca Spitalul Floreasca să nu mai primească cazuri precum cel al fostului premier Adrian Năstase.

Eu deja sunt convins că va trebui să vorbesc cu Colegiul Medical, ca la noi (Spitalul Floreasca -n.r.) să nu mai primim aceste cazuri. Mai sunt Spitalul Pantelimon şi alte spitale de urgenţă„, a declarat managerul Radu Macovei.

Întrebat de ce a durat atât de mult obţinerea celor trei avize care i-au permis externarea lui Adrian Năstase, marţi seară, managerul Spitalului Floreasca din Capitală a refuzat să dea un răspuns. „Nu mă întrebaţi pe mine. Eu am venit pentru că am fost chemat, da? Deci, în rest, nimic. Deci eu nu vă pot spune toate lucrurile astea. Întrebaţi procuratura, întrebaţi poliţia de ce a durat atât. Eu răspund doar la legile statului. Ale spitalului şi ale statului”, a spus Radu Macovei.

La insistenţele jurnalistului România TV, managerul spitalului a spus că procedura de externare a fostului premier a durat atât de mult din cauză că „trebuie trase la xerox medicaţiile”.

Adrian Năstase a fost externat, marţi seară, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Medicii au eliberat toate cele trei avize necesare pentru externarea fostul premier. Adrian Năstase a fost preluat de poliţişti şi dus la Spitalul Penitenciar Rahova.

În urma sesizării Poliţiei, Tribunalul Bucureşti a constatat, marţi, că nu există niciun impediment de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul fostului premier.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul calităţii”. Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.