Managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală îi avertizează pe toţi românii: „Trebuie să trăim cu frică”

Managerul Spitalului Victor Babeș, Emilian Imbri, trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care va trebui să trăim de acum în colo, pentru a preveni înmulțirea virusului, după ce numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a depășit 10.000 în doar două luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în România.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 13:54
Managerul Spitalului Victor Babeş din Capitală îi avertizează pe toţi românii: „Trebuie să trăim cu frică”

Medicul Emilian Imbri le-a recomandat românilor să renunțe la tradiționalele grătare de 1 mai: „Deja se fac antrenamente la grătare și noaptea și ziua cu 1 mai. Atrag și eu atenția sau trag un semnal de alarmă. Sunt bune și grătarele, dar haideți să mai avem răbdare”

„Nu ne-am liniștit, pentru că ceva poate nu va fi în regulă, ceva crunt. (…) Cred că jumătate din capacitatea spitalului va rămâne dedicată bolnavilor cu coronavirus, pentru că septembrie și octombrie nu sunt departe. Lunile astea trec și noi știm ceva despre COVID, dar nu știm mare lucru”, spune Emilian Imbri.

Citeşte şi: Managerul Spitalului Victor Babeş: Să nu ne relaxăm în următoarele două săptămâni. E un virus parşiv

Anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis, potrivit căruia din 15 mai putem ieși din case, respecând anumite norme de distanțare socială, trebuie aplicat cu mare grijă, susține specialistul.

„Trebuie să continuăm cu grijă, cu atenție și cu spaimă și cu frică. Dar nu o frică care să îi facă se se ascundă prin locuri din casă să nu se gasească nici pe ei. Acum se vede ce au spus specialiștii. După Paște, simțim o creștere ușoară a cazurilor. O zi mai crește, o zi mai scade. Dar este de remarcat faptul că sunt cazuri ceva mai grave, cu simptomatologie mai gravă decât ce am avut până acum”, a explicat managerul de la Spitalul Victor Babeș, la Antena 3.