Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara: Vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin anti COVID-19

Cristian Oancea, manager al Spitalului Victor Babeş din Timişoara, susţine că vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin anti coronavirus. Medicul subliniază şi importanţa vaccinării antigripale, precizând că în caz contrar cele două boli se pot suprapune. 

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 09:08
Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara: Vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin anti COVID-19

Americanii vor date suplimentare despre persoana care a suferit efecte adverse la vaccinul AstraZeneca. Vestea bună este că alte opt vaccinuri împotriva coronavirusului sunt în stadii avansate. Cu toate acestea, doctorul Cristian Oancea spune că vor mai trece luni bune până când vom avea un vaccin împotriva coronavirusului.

Medicul subliniază importanţa vaccinării antigripale. În caz contrar, cele două boli se pot suprapune. La noi, vaccinul anti-COVID va ajunge în baza contractului încheiat de Comisia Europeană cu AstraZeneca, pentru 400 de milioane de doze. Comisia Europeană a semnat şi două pre-contracte cu două companii farmaceutice din SUA şi două din Europa.

„Se apropie lunile de iarnă, în care trebuie să vaccinăm populaţia ca să nu se suprapună tulpinile de SARS-CoV-2 cu AH1, în diferite forme. Pe de altă parte, în lume sunt nouă vaccinuri aflate în stadiul 3 şi este posibil ca din primăvara anului viitor să începem şi noi, şi ar fi recomandat, să începem studiile clinice de fază 4 şi să începem şi noi să vaccinăm populaţia noastră”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeş Timişoara, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Manager spital de Boli Infecţioase, după numărul mic de infectări: Este fals descrescător


loading...