Managerul Spitalului Victor Babeş îi avertizează pe nevaccinaţi: „Când pandemia va da iama în cei nevaccinaţi, începe lupta la baionetă. E chestiune de zile!”

Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, dr. Simin Aysel Florescu, Medic Primar Boli Infecțioase, Epidemiologie, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București, avertizează asupra pericolelor la care se supun cei nevaccinaţi.

12 ian. 2022, 20:00
Managerul Spitalului Victor Babeş îi avertizează pe nevaccinaţi: „Când pandemia va da iama în cei nevaccinaţi, începe lupta la baionetă. E chestiune de zile!”

Managerul Spitaluli de Boli Infecţioase Victor Babeş spune că numărul celor internaţi cu Covid s-a dublat în ultimele zile, iar acesta ar fi doar începutul, deoarece valul provocat de varianta Omicron încă nu a lovit România cu întreaga sa forţă.

“Pandemia își ia avânt în România, iar cei neimunizați sunt în pericol. Spitalul se umple, deja e un număr dublu față de acum câteva zile. Când va da iama și în cei nevaccinați sau vaccinați incomplet (e chestie de zile…), mai ales vârstnici și cu risc, începe lupta la baionetă… Iar….

Și în acest context, ca în filmul acela cu amnezicul care își pierde memoria zilnic, sunt unii care o iau de la capăt cu aberațiile antivaccinale și melițează într-una despre conspirații.

Cum se cheamă cei care nu pot învăța dintr-o experiență gravă?…

Nu, nu jignim pe nimeni. Se cheamă neinformați…”

Conf. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, Medic Primar Boli Infecțioase, Epidemiologie, cu experiență de peste 20 ani în tratarea bolilor infecțioase și epidemiologice, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București.”, este mesajul postat pe Ro Vaccinare.

Citeşte şi: Guvern: „Există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus”. Lucian Bode explică ce restricţii se impun după această creştere

Numărul infectărilor cu virusul SARS-COV 2 a explodat după sărbători. Dacă la începutul anului aveam sub 1.500 de cazuri zilnice, după aproape două săptămâni numărul infectărilor este de aproape şase ori mai mare. În prezent, Bucureştiul şi judeţele Cluj, Timiş şi Suceava sunt în scenariul roşu după ce au depăşit incidenţa COVID de 3 la mia de locuitori.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 12 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.600 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, cu 261 mai puțin decât în ziua anterioară. 506 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 12 ianuarie. 8.600 de noi cazuri COVID în 24 de ore. Creşte numărul morţilor. Bucureştiul şi alte trei judeţe sunt în scenariul roşu