Managerul unui mare spital COVID din România: „A scăzut numărul cazurilor cu forme medii spre severe”. Ce estimări are pentru perioada Sărbătorilor

Managerul spitalului de Boli Infecţioase Iaşi spune că, de o săptămână, se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe în spital, însă numărul cazurilor critice încă se menţine la un nivel ridicat.

22 nov. 2021, 18:27
Managerul unui mare spital COVID din România: „A scăzut numărul cazurilor cu forme medii spre severe”. Ce estimări are pentru perioada Sărbătorilor

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, luni, că în spital există în prezent câteva zeci de paturi libere pentru pacienţii Covid cu forme medii spre severe, în timp ce la ATI sunt zece paturi libere.

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a declarat medicul Florin Roşu, pentru news.ro.

Citeşte şi: Dezastru la spitalele din România! Zeci de cadavre, la uşa unei morgi. Medicii sunt exasperaţi

Potrivit managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pandemia nu va crea mari probleme până după sărbătorile de iarnă.

„Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou”, a mai adăugat medicul Florin Roşu.

Citeşte şi: Valul 5 COVID, estimat în februarie. Studiu MedLife: Doza booster oferă o eficienţă foarte ridicată în faţa formelor severe de COVID-19

Bilanţ coronavirus 22 noiembrie 2021. Doar 1500 de cazuri de Covid în 24 de ore. Bucureştiul ar putea ieşi în curând din scenariul roşu

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.550 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 154 decese dintre care 29 anterioare.  Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns la valoarea de 3.34, foarte aproape de limita în care se trece din scenariul roşu în cel galben şi se relaxează restricţiile.