Mănâncă asta dimineaţa şi uită de colesterolul rău

Prima masă a zilei este foarte importantă pentru organismul tău, motiv pentru care, dacă te confrunți cu problema colesterolului mărit, este important să alegi acest aliment extrem de sănătos și benefic.

13 sept. 2017, 06:33
Mănâncă asta dimineaţa şi uită de colesterolul rău

Cea mai mare problemă din cauza valorilor crescute a colesterolului rău este afectarea sistemului cardiovascular. Astfel, dacă obișnuiești să sari peste micul dejun, în timp se pot produce anumite dereglări ce îți pot pune în pericol sănătatea.

Nutriționiștii recomandă pentru prima masă a zilei fulgii de ovăz, aceștia pot fi consumați sub diverse forme și în multe combinații astfel încât să nu te plictisești de gustul lor.

Ce este colesterolul

O substanță ce face parte din categoria de lipide ce are un rol vital în organismul uman, atât timp cât nu sunt depășește valorile normale. Se evidențiază două tipuri de colesterol și anume cel bun cunoscut sub denumirea de HDL și cel rău LDL responsabil de apariția anumitor boli cardiovasculare.

Alimentația este una dintre cheile sănătății tale, motiv pentru care este indicat să alegi să consumi alimente cât mai sănătoase și să nu sari peste nici o masă a zilei.

Fulgii de ovăz reduc colesterolul rău

Dacă în familia ta există persoane cu afecțiuni cardiovasculare sau dacă ai fost depistat de curând cu un nivel mărit al colesterolului rău, îndreaptă-ți atenția asupra alimentelor sănătoase mai ales la micul dejun.

Optează pentru fulgii de ovăz ce îi poți consuma cu o porție de lapte de migdale, sau în suc de portocale. Pe lângă faptul că sunt foarte sațioși, fibrele îți vor asigura un tranzit corespunzător.

Află mai multe despre cum să scapi de colesterolul rău AICI

Citeşte şi Leacuri care scad colesterolul