Un incendiu cumplit a distrus un lan de grâu din Vaslui. Flăcările violente ar putea cuprinde pădurea

Un incendiu teribil a cuprins un lan de 35 hectare, din Bunești, Județul Vaslui. Flăcările au cuprins și un camion încărcat cu 38 de tone de grâu.

02 aug. 2021, 18:31
Un incendiu cumplit a distrus un lan de grâu din Vaslui. Flăcările violente ar putea cuprinde pădurea

Un incendiu teribil a cuprins  15 hectare cultivate cu grâu şi peste 20 hectare de miriște, în localitatea Bunești, județul Vaslui. Pompierii de la Huși s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă, un ofițer și opt subofițeri pentru a stinge flăcările.

SVSU Bunești Averești a intervenit cu o autocisternă, o motopompă și un tractor cu plug.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 35  hectare de grâu și miriște, precum şi la nivelul unui autovehicul de mare tonaj încărcat cu peste 35 tone grâu.

Potrivit autorităților, incendiul se manifestă cu violență și există pericolul să se întindă înspre zona de pădure.

Flăcările au mistuit și autocamion încărcat cu circa 38 tone grâu, însă in fericire, nu au fost persoane rănite sau intoxicate.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic al tobei de eșapament a autovehiculului, relatează Antena3.

Un incendiu la Spitalul Judeţean Constanţa. Flăcările au izbucnit într-o sală de operaţie

Incendiu la Spitalul Judeţean Constanţa

. La faţa locului s-au deplasat autospeciala de transport victime multiple, două autoscări, patru autospeciale de stingere şi două echipaje SMURD. La momentul sosirii echipelor de intervenţie incendiul fusese stins de către pompierii din cadrul serviciului voluntar.

Potrivit ISU, incendiul a cuprins o sală operaţie din cadrul secţiei de Chirurgie vasculară. În momentul în care flăcările au cuprins blocul operator de aproximativ 40 de metri pătraţi, în sală se aflau patru cadre medicale, care s-au autoevacuat.

Din fericire, pacientul care fusese operat cu puţin timp înainte de incendiu a fost transferat pe o altă secţie.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la dezumidificatorul din sala de operaţie.

Un alt incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază şi în judeţul Prahiva. Un centru de încărcare butelii din localitatea Fântânele a fost cuprins de flăcări.

 

La faţa locului au ajuns imediat şase autospeciale de pompieri. Din păcate, un tânăr în vârstă de 17 ani a suferit arsuri pe 92% din suprafața corporală, iar un bărbat de 52 de ani cu arsuri pe 30% din suprafața corporală.

“La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp cuprinzând două cisterne GPL, 20 de cuburi de carburant, un cap tractor, un autoturism. Totodată, a fost afectată întreaga locuință și anexele pe o suprafață de aproximativ 80 mp.

Până în acest moment echipajele au găsit două victime, respectiv un băiat de 17 ani cu arsuri pe 92% din suprafața corporală si un bărbat de 52 de ani cu arsuri pe mâini și picioare. Ambii au fost transportați de urgență la spital.”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.