Mâncarea din spitale, insuficientă şi de proastă calitate. O gravidă internată la Baia-Mare a fotografiat meniurile pe care le-a primit pe perioada spitalizării

Două felii de pâine, o felie de parizer, puţin unt, o cană cu ceai, mămăligă şi brânză. Acesta este, în mare, meniul pe care o femeie din Baia-Mare, gravidă în cinci luni, l-a primit în cele două zile în care a fost internată în spitalul din localitate.

28 ian. 2021, 16:33
Mâncarea din spitale, insuficientă şi de proastă calitate. O gravidă internată la Baia-Mare a fotografiat meniurile pe care le-a primit pe perioada spitalizării
Meniu Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia-Mare. FOTO: Facebook Cristina Stenczel

Mâncarea din spitale este un subiect intens dezbătut de ani de zile. O femeie din Baia-Mare a publicat pe Facebook două fotografii cu mâncarea pe care o tânără gravidă în cinci luni a primit-o în cele două zile în care a fost internată la Spitalul Judeţean Baia Mare: două felii de pâine, o felie de parizer, unt şi o cană cu ceai.

Mâncarea din spitale, insuficientă şi de proastă calitate

Cristina Stenczel, autoarea postării, şi toţi cei care au comentat la postarea respectivă sunt indignaţi de faptul că românii contribuie cu sume uriaşe la sistemul de sănătate şi nu de puţine ori au parte de umilinţe atunci când au nevoie de asistenţă medicală.

Oare de ce plătim mii de lei lunar pentru CAS? Un mic dejun pentru o mămică internată în spital care are încă o viaţă în ea (este în 5 luni). Acasă mănâncă des, nu pentru că vrea ea (nu a fost o mâncăcioasă de când o ştiu), ci pentru că organismul ei şi sufleţelul ăla mic cer. Revin cu întrebarea – de ce plătim atâţia bani la CAS?”, îşi exprimă indignarea femeia.

Citeste si Aflat pe patul de spital, un bărbat din Iași, infectat cu coronavirus, și-a pus capăt zilelor. Personalul medical l-a găsit spânzurat cu un cearșaf

Cristina a postat două fotografii. Într-una apare o farfurie în care se află două felii de pâine, o felie de parizer, unt şi o cană de ceai, iar în cea de-a doua o farfurie cu mămăligă şi brânză.

Mâncarea de prânz la fel de toată jena… Poate îmi răspunde cineva? Eu aş pune directorul spitalului să mănânce meniul ăla. Poate aşa va schimba ceva”, este de părere femeia.

Ulterior, a postat o altă fotografie cu micul-dejun pe care pacienta gravidă l-a primit în cea de-a doua zi de spitalizare: două felii de pâine, margarină şi puţină dulceaţă.

Postarea, care a fost distribuită de aproape 500 de persoane, a stârnit un val de critici la adresa sistemului de sănătate.

La capătul celor două zile de spitalizare, tânăra a trebuit să plătească suma de 1.450 de lei, după cum reiese din nota de plată postată pe Facebook.