Gravidă moartă în aşteptatea testului COVID-19 în spital

O tânără de 36 de ani însărcinată a murit în secţia de urgențe a Spitalul de Urgenţă Craiova împreună cu bebelușul său nenăscut. Tânăra era suspectă de COVID, avea febră şi respira greu. Înainte să moară, femeia gravidă a fost plimbată toată noaptea între trei spitale.

13 nov. 2020, 13:00
Gravidă moartă în aşteptatea testului COVID-19 în spital

Gravidă moartă în aşteptatea testului COVID-19. S-a întâmplat la Craiova. Tânăra era suspectă de COVID-19, avea febră şi respira greu.

Gravida de 36 de ani a ajuns iniţial la Spitalul din Băilesti, care era suport-COVID. De aici femeia a fost transferată la Maternitatea Spitalului Filantropia. Dar pentru că Terapia Intensivă a spitalului nu are acoperire pe COVID, a fost transferată la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Pentru că pacienta avea temperatură şi dificultăți în respirație, saturaţia în oxigen fiind sub 80 unităţi, i s-au prelevat probe pentru testul COVID-19.

Vineri dimineaţă, în timp ce se afla într-un salon izolator şi aştepta rezultatul testului COVID-19, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat. Gravida a intrat în stop cardio-respirator. Nici ea, nici copilul, nu au putut fi salvați.

Conducerea spitalului din Craiova a deschis o anchetă internă pentru a vedea dacă s-au respectat toate procedurile medicale.

Citeşte şi: Coronavirus România. Spital privat, transformat în unitate suport COVID-19

Imagini dure! O femeie strigă de durere cand îşi ia ruda decedată de COVID de la morga din Târgovişte: “Ne-o îngroapă dezbrăcată într-un sac! Îi aruncă hainele peste ea”

O femeie din Târgovişte a făcut mărturii cutremurătoare cu privire la cum sunt date persoanele decedate înapoi rudelor. Oamenii care au murit de COVID sunt puşi dezbrăcaţi, într-un sac negru, în sicriu şi sunt trimişi direct la groapă.

Citeşte şi: Cât o să coste o doză din vaccinul antiCOVID în Europa. Un oficial a făcut anunţul

„Uitaţi costum de COVID. Tot aşa ne-o dă. În sac, băgată în sicriu. Nu ne-a lăsat să o îmbrăcăm, să o ducem la biserică, creştineşte. Cu poliţia o ducem la groapă. Uitaţi cum l-a îmbrăcat să îşi recunoască mama. Dacă ar fi avut COVID îl îmbrăca aşa? O să ajungă să ne bage pe toţi aşa. Nici nu a îmbrăcat-o, dezbrăcată în sac o bagă. Uitaţi! Totă lumea aşteaptă aici să îşi ia morţii fără haine, fără nimic. O traumă pentru noi. Aş fi intrat înăuntru să vedeţi cum o bagă.
Nu ne lasă, suntem ca musulmanii. Băgaţi florile lângă ea. Măcar flori să aibă. Hainele i le pune pe piept şi ea e în sac dezbrăcată. Unde suntem? Unde trăim? Nu vrea să o ducă în biserică, oameni buni. Nu o lasă în biserică. Noi avem scris că nu avea COVID, au scris ei pe o hărtiuţă, cu pixul din mână. Nu lasă să treacă nici cu maşina prin faţa casei pe unde stă. A pus firma să se ducă direct la groapă, să nu o lase să oprească acasă, unde a copilărit. Poliţia din Târgovişte a semnat act să nu o lase acasă.
Aşa o să ajungem toţi dacă nu ieşim în stradă.”, a declarat femeia, pe contul de Facebook.