Mâncăruri care îţi dau somnolenţă şi îţi fură energia

Daca dupa te simti somnoros dupa ce tocmai ai terminat in hamburger mare si plin de grasime, atunci materialul urmator este pentru tine.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 21:03
Mâncăruri care îţi dau somnolenţă şi îţi fură energia

Potrivit unui studiu publicat in jurnalul Sleep, consumul unei cantitati mari de grasimi este asociat cu somnolenta in timpul zilei. In acelasi timp insa, oamenii care au o alimentatie bogata in carbohidrati sunt mai alerti ziua.

La studiu au participat oamenii sanatosi cu varste intre 18 si 65 de ani. Niciunul dintre subiecti nu suferea de apnee.

Insa ceea ce mananci nu afecteaza doar somnolenta – poate juca un rol important si asupra modului in care dormi noaptea sustine un studiu realizat de catre Universitatea din Pennsylvania. Cercetarea a scos la iveala faptul ca persoanele care consuma prea multe calorii au probleme cu somnul. Iata alimentele care iti dau somnolenta si iti fura energia:

1. Pestele prajit

Cand specialistii in alimentatie sanatoasa recomanda sa mananci peste de cel putin 2 ori pe saptamana nu se refera la orice fel de peste. Nu doar ca anumite specii sunt mai sanatoase decat altele, insa modul in care pestele este pregatit poate face diferenta, iar prajirea lui este una dintre cele mai rele alegeri.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.