Mâncătorul de femei a fost arestat preventiv. Vasile Lavric, suspectat că a omorât patru femei în decurs de 24 de ani

Vasile Lavric, bărbatul din Rădăuţi supranumit şi "mâncătorul de femei", este suspectat de comiterea a patru crime. El este bănuit că a ucis toate femeile cu care a trăit în concubinaj, însă de mai bine de 20 de ani anchetatorii nu au adunat suficiente probe pentru a-l încrimina. Vasile Lavric a fost reţinut vineri şi adus în Bucureşti pentru audieri, la Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

05 dec. 2020, 14:46
Mâncătorul de femei a fost arestat preventiv. Vasile Lavric, suspectat că a omorât patru femei în decurs de 24 de ani

Mâncătorul de femei a fost arestat preventiv, în urma deciziei instanţei. Anchetat în legătura cu dispariția a patru femei, Vasile Lavric este acuzat de omor.

Cine este „Mâncătorul de femei”, bărbatul din Rădăuţi suspectat de comiterea a patru crime

Vasile Lavric, rădăuţeanul în vârstă de 62 de ani, cunoscut drept „mâncătorul de femei”, a fost ridicat vineri dimineață de la domiciliul său și dus la audieri la București, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Bărbatul a fost săltat după ce la domiciliul său a fost efectuată o amplă percheziție, care a început încă de joi dimineață.

Cel mai probabil, anchetatorii au descoperit noi probe în cazul celor trei femei dispărute între 1995-2005. Aceste noi probe au fost găsite ca urmare a săpăturilor realizate în urmă cu circa 3 săptămâni la domiciliul din Rădăuți al lui Vasile Lavric.

Bărbatul a fost de la bun început principalul suspect în dispariţiile misterioase ale surorilor Iordache: Iuliana Iordache (dispărută din 1995, când fata avea 16 ani), Nicoleta Lavric (fostă Iordache, dispărută în aprilie 2005, la 31 de ani) şi Ramona Iordache (18 ani la data dispariţiei; nu a mai fost văzută din iunie 2005).

Ancheta a fost coordonată inițial de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, dar pentru că nu s-au găsit suficiente probe, dosarul a fost închis. Spre sfârşitul lui 2013, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se află şi în prezent. La începutul lui 2014, anchetatorii au descins de mai multe ori atât la locuința lui Vasile Lavric, dar și în alte locuri, în căutarea surorilor dispărute. Cu toate eforturile, nu s-a găsit nici o urmă din cele trei femei, scrie monitorulsv.ro.

„Mâncătorul de femei” a mai fost arestat

Vasile Lavric a fost arestat la mijlocul lunii aprilie 2014, petrecându-şi după gratii circa patru luni şi jumătate. Pentru că şi-a susţinut mereu nevinovăţia, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Botoşani a intrat în greva foamei.

Acţiunea sa extremă a continuat mai mult de 55 de zile, el fiind transferat la Penitenciarul Spital Târgu Ocna. La finalul lunii august 2014, Curtea de Apel Suceava a menţinut decizia Tribunalului şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

La vremea respectivă, el a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Procurorii au susţinut că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea – lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor. Soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de soţul ei.

A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu avea să dispară şi Ramona Iordache (18 ani atunci), tânără cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

În acest dosar, Vasile Lavric a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava la trei ani cu suspendare sub supraveghere.

Citeşte şi: Bilanț coronavirus 5 decembrie 2020. Încă o zi neagră: peste 8.000 de noi cazuri de infectare. Aproape 1.300 de pacienţi în secţiile ATI


loading...