Manda, după audierea fostului şef al SRI Alba: A vorbit despre interceptări abuzive, dosare judecate de apropiaţi ai şefei DNA

Preşedintele Comisiei pentru control SRI, Claudiu Manda, a declarat,joi, după audierea fostului şef al SRI Alba Ioan Tarnu,că acesta a vorbit despre sute de numere de telefon ascultate abuziv, judecători apropiaţi de şefa DNA şi despre încălcarea regulamentelor interne, aducând probe.

RomaniaTV.net
12 oct. 2017, 11:18
Manda, după audierea fostului şef al SRI Alba: A vorbit despre interceptări abuzive, dosare judecate de apropiaţi ai şefei DNA

„Astăzi am avut o audiere, a domnului Ioan Tarnu, fost şef al SRI Alba, lucrători în SRI de 27 de ani. A prezentat comisiei materiale, probe, înscrisuri, CD-uri, documente care sunt declasificate şi la care comisia poate să aibă acces. Ne-a explicat despre aspecte care au două componente, pe de-o parte unele anchete forţate sau insistări de tot felul pentru a se face anumite anchete şi pe de altă parte informaţii pe care domnia sa le-a prezentat instituţiilor de rang superior unde nu s-a întâmplat nimic, despre care spune că sunt de o gravitate extrem de mare, se vorbeşte despre milioane, zeci de milioane de euro”, a declarat preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda, citat de Mediafax.

Aspectele prezentate de Ioan Tarnu intră în competenţa Comisie pentru controlul SRI şi vor fi verificate de aceasta, a spus Manda.

Ioan Tarnu a prezentat comisiei şi informaţii despre cazul Apostu şi Carabulea.