Mandarine spălate cu detergent de vase de românii care muncesc în Italia: „Ia uitați ce cumpărăm noi din piață”

Mai mulți români din Italia susțin că sunt plătiți de patroni ca să spele mandarinele cu detergent de vase înainte să le trimită în vânzare. Oamenii s-au și filmat, iar imaginile au devenit virale pe internet.

06 feb. 2021, 20:00
Mandarine spălate cu detergent de vase de românii care muncesc în Italia: „Ia uitați ce cumpărăm noi din piață”
Mandarine spălate cu detergent de vase de românii care muncesc în Italia: "Ia uitați ce cumpărăm noi din piață"

Mandarine spălate cu detergent de vase. Un grup de români care lucrează într-o livadă de mandarini din Itaşia au dezvăluit cum sunt spălate mandarinele. Imaginile au devenit virale pe internet.

Mandarine spălate cu detergent de vase. „Uitați cum le spălăm cu șampon de vase”

Românii care muncesc la o livadă de mandarini din Italia spun că sunt plătiţi cu 7 euro pe oră, pentru a spăla mandarinele cu detergent de vase. Fructele ajung în pieţe şi supermarketuri, acolo unde sunt vândute cu 40 de cenţi.

„Ia uitați, frații mei, ce cumpărăm noi din piață. Astea sunt mandarinele și acum uitați cum le spălăm cu șampon de vase, și după le cumpărăm din piață.

Ia uitați aici. Și ne mai dă și 7 euro la oră că îi spălăm mandarinele. Durează o oră să spălăm 10 kilograme de mandarine. Și ei le vând cu 40 de cenți la market. Așa varză sunt italienii. Nouă ne dă 7 euro la oră să spălăm mandarinele și ei le vând cu 40, 50 de cenți“, se aude pe filmare cum spune unul dintre muncitorii români, potrivit ştiridiaspora.ro.

Imaginile au devenit virale pe internet.

Româncă moartă în Italia, tragica descoperire a fost făcută de soţ. Un copil de un an şi jumătate a rămas orfan de mamă

Citeşte şi Bancomat din Italia, distrus cu un ciocan şi o foarfecă de o româncă

O româncă în vârstă de 44 de ani a fost găsită moartă în pat chiar de soțul ei, în localitatea italiană Castrocielo, din Provincia Frosinone, regiunea Lazio.

Potrivit soţului, femeia moartă în Italia nu s-a mai trezit de dimineaţă aşa cum făcea de obicei. După un timp, bărbatul a început să îşi facă griji şi a mers în dormitor să se asigure că totul este în regulă. Când a văzut că soţia sa este rece şi nu mai respiră, soţul a sunat disperat la salvare.

Din păcate, femeia nu a răspuns manevrelor de resucitare, iar medicii au fost nevoiţi să îi declare decesul la doar 44 de ani. Femia moartă în Italia a lăsat în urmă un copil de numai 18 luni, potrivit rotalianul.com.

Citeşte şi Cadavrul unei balene de 70 de tone a fost găsit în Italia. Operațiunea de recuperare a durat trei zile

La locuința familiei din Castrocielo au intervenit apoi și carabinierii din Pontecorvo care au deschis o anchetă. Ulterior, din primele investigații a rezultat că decesul ar fi survenit din cauze naturale.

Având în vedere vârsta şi faptul că a născut, procurorul Parchetului din Cassino a dat ordin, să fie executată şi autopsia pentru a clarifica cu exactitate cauza decesului, mai scrie sursa citată.

În Italia încă nu s-au stins ecourile după moartea tinerei de 15 de ani Denisa Carmina Pop, decedată duminică, 31 ianuarie, la Samone, într-un accident rutier. Carabinierii din Ivrea, care anchetează dinamica accidentului în care și-a pierdut viața tânăra fată, au constatat că băiatul de la volan, și el de naționalitate română, în vârstă de 23 de ani, s-a urcat la volanului autoturismului BMW cu o alcoolemie de 0,5 g/l, ceea ce este împotriva legii pentru un șofer începător.

Drept urmare, șoferul, care a ajuns la spital după accident împreună cu celălalt pasager din autoturism, a fost denunțat pentru omor rutier și conducere în stare de ebrietate.