Mandat de arestare prelungit pentru bărbatul suspectat de uciderea omului de afaceri Abel Apostol

Bărbatul din Arad arestat la începutul lunii ca suspect în cazul uciderii omului de afaceri Abel Apostol, al cărui trup este căutat încă de către anchetatori, va rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, judecătorii aprobând cererea formulată de către procurori.

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 12:31
Mandat de arestare prelungit pentru bărbatul suspectat de uciderea omului de afaceri Abel Apostol

Adrian Buleu, suspectul principal în cazul uciderii omului de afaceri arădean Abel Apostol, a fost audiat din nou, joi, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, însă surse judiciare afirmă că acesta a refuzat în continuare să colaboreze şi nu a dat niciun fel de declaraţii.

După audieri, procurorii l-au dus pe Buleu la Tribunalul Arad, pentru prelungirea mandatului de arestare preventivă, care urma să expire în 6 iunie.

Cererea procurorilor fusese înregistrată încă de marţi, iar joi a avut loc prezentarea în faţa judecătorilor, care au admis prelungirea arestării preventive, astfel că Buleu ar putea rămâne după gratii până în 7 iulie.

Suspectul poate ataca cu recurs decizia judecătorilor, în 24 de ore de la aducerea la cunoşţinţă.

Procurorii nu au precizat dacă şi ce elemente noi deţin în acest caz, care au dus la prelungirea măsurii de arestare preventivă.

„Urmărirea penală nu este încă finalizată, astfel că orice elemente noi nu pot fi aduse la cunoştinţa publicului”, a declarat procurorul-şef al Secţiei judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Daciana Vidrean.

Anchetatorii continuă căutarea lui Abel Apostol, iar joi dimineaţă au fost folosiţi doi câni aduşi din Sibiu şi special antrenaţi pentru găsirea cadavrelor.

Căutările au loc în zone deja verificate de către anchetatori, respectiv împrejurimile Cetăţii Aradului, aflată în apropiere de baza sportivă pe care o deţinea Abel Apostol, dar şi pe râul Mureş.

Omul de afaceri Abel Apostol a dispărut de la baza sportivă pe care o deţine în centrul Aradului. Familia omului de afaceri menţiona că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima dată în seara de 1 mai, în incinta bazei sportive.

Fiul omului de afaceri, Albert Apostol, susţinea că tatăl său ar fi fost ameninţat cu moartea de către familia asociatului său.

Adrian Buleu, suspect în cazul uciderii omului de afaceri arădean Abel Apostol, a fost arestat preventiv, la începutul lunii, pentru omor. Buleu este suspectat că l-a ucis în bătaie pe Abel Apostol, apoi a dus cadavrul într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu şi a incendiat maşina cu care l-a transportat.

Omul de afaceri Abel Apostol deţinea în asociere, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureşului, o bază sportivă şi un restaurant.