Mandat de confiscare şi percheziţie pentru telefonul lui Alec Baldwin, în cazul uciderii Halynei Hutchins. Actorul a refuzat până acum să îl predea

Anchetatorii care investighează moartea directorului de imagine Halyna Hutchins, împuşcată accidental de Alec Baldwin pe platoul de filmare al peliculei Rust, în New Mexico, cred că telefonul mobil al actorului ar putea conține informații prețioase.

17 dec. 2021, 09:22
Mandat de confiscare şi percheziţie pentru telefonul lui Alec Baldwin, în cazul uciderii Halynei Hutchins. Actorul a refuzat până acum să îl predea

Joi, un document de opt pagini scris de Biroul Șerifului din Santa Fe, în speranța obţinerii autorizaţiei pentru cercetarea iPhone-ului lui Baldwin, a fost aprobat de un judecător local. Autoritățile pot căuta acum pe dispozitivul actorului și producătorului mesaje text, e-mailuri, mesaje de pe rețelele sociale, istoricul browserului și alte informații legate de investigație. Orice informație fără legătură luată de pe telefon va fi sigilată, potrivit declarației pe propria răspundere, care a fost postată online de Insider.

Considerăm că pot exista dovezi pe telefon, multe persoane folosindu-și telefoanele mobile în timpul și/sau după comiterea infracțiunilor. Astfel de informații, dacă există, pot fi materiale și relevante pentru această investigație. De asemenea, înțelegem că au fost trimise și primite mai multe e-mailuri și mesaje text în timpul filmărilor”, se arată în cererea Biroului Şerifului din Santa Fe, citată de AP.

Citeşte şi Alec Baldwin, destăinuri tulburătoare despre crima care a îngrozit Hollywoodul. Cum a ucis-o, de fapt, pe Halyna Hutchins în timpul filmărilor la westernul „Rust”

Telefonul Halynei Hutchins a fost deja investigat şi conținea conversații despre film încă din luna iulie și fotografii din data de 7 septembrie.

Alec Baldwin se apără spunând că exersa mişcarea de scoatere a unui pistol din toc şi a îndreptat apoi arma spre camera de filmat în momentul în care s-a produs împuşcătura care i-a fost fatală directoarei de imagine a filmului Rust.

Regizorul Joel Souza, rănit la un umăr în urma acelui foc de armă, se afla în spatele victimei, Halyna Hutchins. El a declarat că auzit un sunet care semăna cu „pocnetul unui bici, urmat de o ‘bubuitură’”, conform unui raport al anchetei preliminare. „Alec Baldwin era aşezat pe o bancă în decorul unei biserici şi exersa mişcările de scoatere a pistolului din toc„, precizează acelaşi document.

După focul de armă, directoarea de imagine „s-a ţinut cu mâinile de abdomen”, a precizat regizorul, adăugând că Halyna Hutchins „a început să meargă împleticit în spate” şi „a fost ajutată să se aşeze pe pământ”.

Citeşte şi Tragedie la Hollywood. Cine e femeia împușcată de Alec Baldwin VIDEO