Mandatul de arestare al criminalului de la Perla, prelungit cu 30 de zile

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cere Tribunalului Bucureşti prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele agentului de poliţie Gheorghe Vlădan, care şi-a împuşcat mortal soţia şi o colegă a acesteia, într-un coafor din Capitală.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 09:36
Mandatul de arestare al criminalului de la Perla, prelungit cu 30 de zile

Parchetul a înaintat Tribunalului Bucureşti referatul cu propunere de prelungire a duratei arestării preventive pentru o perioadă de încă 30 de zile, începând cu data de 5 aprilie, până la data de 4 mai 2012, inclusiv, informează Mediafax.

„Raţiunea prelungirii arestării preventive rezidă din necesitatea administrării următoarelor mijloace de probă: obţinerea relaţiilor necesare referitoare la conturile bancare şi alte bunuri imobile ale inculpatului în vederea luării tuturor măsurilor asiguratorii necesare reparării pagubei produse prin infracţiune; obţinerea rapoartelor medico-legale referitoare la constatări medico-legale (traumatologie) privind părţile vătămate; realizarea constatării tehnico-ştiinţifice complexe în urma căruia specialiştii urmează să stabilească succesiunea focurilor de armă trase în direcţia victimelor; timpul scurs între fiecare foc de armă; distanţa de la care s-a tras; direcţia de tragere”, explică Parchetul ICCJ.

Procurorii susţin că totul a început pe 27 februarie, când Gheorghe Vlădan a mers la Judecătoria Sectorului 4 şi a luat acţiunea de divorţ depusă de soţia sa. A citit această acţiune şi în acest moment a hotărât că trebuie să o ucidă. Astfel, două zile mai târziu a mers la magazinul unde îşi predase arma pe care vroia să o vândă şi a luat-o înapoi. Apoi şi-a pregătit muniţia şi timp de mai multe zile a pus la cale masacrul care a avut loc pe 6 martie la coafor.

Anchetatorii spun că vizată de crimă nu a fost doar soţia, ci şi colegele acesteia, care i-au luat apărarea în mai multe rânduri. În urma controlului medical făcut la Institutul de Medicină Legală s-a stabilit că Gheorghe Vlădan a avut discernământ şi totul s-a întâmplat pe fondul unei tulburări de personalitate emoţională de tip impulsiv.

Vlădan Gheorghe a fost arestat pentru 29 de zile, la data de 6 martie 2012, pentru omor calificat şi deosebit de grav şi tentativă la omor calificat şi deosebit de grav.