Mândria noastră la Olimpiada Internaţională de Filosofie. Elevii români au luat o medalie de aur şi o menţiune

Elevii români au obţinut o medalie de aur şi o menţiune la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în perioada 15-18 mai, la Vilnius. MEN precizează că medalia de aur a fost cucerită de Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul Naţional Silvania din Zalău (judeţul Sălaj), iar menţiunea a fost acordată lui Petru Cosmin Vraciu, elev la Colegiul Naţional Decebal din Deva.

RomaniaTV.net
18 mai 2014, 16:30
Mândria noastră la Olimpiada Internaţională de Filosofie. Elevii români au luat o medalie de aur şi o menţiune

Concursul din acest an, dedicat unui mare filosof al dialogului, Emmanuel Levinas, a reunit 90 de participanţi din 41 de state. Conform regulamentului competiţiei, ţara organizatoare poate înscrie în concurs un număr de 10 elevi, celelalte state având dreptul la doar doi concurenţi.

Competiţia a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate cele 21 de olimpiade de până acum, găzduind, la Braşov, ediţia din 1998, respectiv la Iaşi, ediţia din anul 2008.