Maneliştii ar trebui să-i convingă pe oameni să stea în case. Propunerea unui medic român din SUA în vreme de coronavirus

Medicul Ion Alexie, cunoscut pentru l-a îngrijit pe legendarul Michael Jackson, a declarat, vineri, la România TV, că artiştii, inclusiv cântăreţii de manele, ar trebui să publice clipuri şi mesaje de reţelele de socializare prin care să îndemne oamenii să stea în casă pentru a preveni răspândirea COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus. Doctorul susţine că izolarea este cea mai bună metodă de a ne feri de noul coronavirus, care a ucis peste 58.000 de oameni în lumea întreagă.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 19:53
Maneliştii ar trebui să-i convingă pe oameni să stea în case. Propunerea unui medic român din SUA în vreme de coronavirus

Dr.Ion Alexie, medic specialist în boli infecțioase în Las Vegas, a vorbit la România TV despre măsurile pe care le-ar lua pentru a-i convinge pe oameni să stea în casă în aşa fel încât să se nu se infecteze cu noul coronavirus (COVID-19).

„Aş contacta artiştii, cântăreţii, cei care cântă manele, să facă videoclipuri să încurajeze oamenii să stea în casă. Vreau să încurajez oamenii să stea în carantină”, a declarat medicul Ion Alexie.

Specialistul în boli infecţioase i-a îndemnat pe români să poarte măşti de fiecare dată când ies din casă, urmând exemplul unor ţări precum Coreea de Sud sau China.

În magazine ar trebui să aibă măşti. Oamenii să stea în casă. Să fie o persoană pe fiecare scară de bloc care să facă aprovizionarea”, a afirmat dr. Alexie.

De asemenea, medicul recomandă să ne luăm temperatura de trei ori pe zi în cazul în care începem să avem simptomele specifice noului coronavirus.

Coronavirus, primele semne: „Aceste simptome apar imediat după infectare”

Doctorul român spune că alcoolul sanitar (spirtul) poate fi folosit pentru dezinfectarea suprafețelor doar dacă are o concentrație de cel puțin 70%. Doar în această situație alcoolul omoară virusul.

Însă, cel mai bun dezinfectant este hipocloritul, înălbitorul de rufe, utilizat pentru curățarea suprafețelor. 

„Îl puteți cumpăra de la magazin. În general, în România are o concentrație de 5%. Cumpărați un litru și mai adăugați 9 litri de apă și diluați la concentrația de 0,5% și, în câteva minute, toate virusurile vor fi moarte”, explică medicul.

Alte 11 persoane au murit din cauza infectării cu coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 133 morţi