Manfred Weber cere o dezbatere a Parlamentului European dacă nu se renunţă la procedurile împotriva Laurei Kovesi

Manfred Weber, liderul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), vrea să ceară o dezbatere în următoarea sesiune plenară a Parlamentului European în cazul în care autorităţile din România nu renunţă la procedurile legale împotriva Laurei Codruţa Kovesi.

RomaniaTV.net
29 mart. 2019, 12:53
Manfred Weber cere o dezbatere a Parlamentului European dacă nu se renunţă la procedurile împotriva Laurei Kovesi

„Dacă procedurile legale împotriva dnei Kovesi nu sunt revocate, vom solicita o dezbatere în următoarea sesiune plenară a PE”, atenţionează într-un mesaj pe Twitter politicianul german, care este şi candidatul popularilor europeni la preşedinţia Comisiei Europene.

Manfred Weber face apel de asemenea la Partidul Socialiştilor Europeni (PES) şi ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa) din PE să ia poziţie împotriva formaţiunilor aflate la guvernare în România şi care sunt membre ale acestor grupuri.

Joi, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI, Nicolae Popa. 

Şi Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, se declară îngrijorat de faptul că Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar. Într-o postare pe contul său de Twitter vineri, el exprimă sprijinul Parlamentului European faţă de candidatul acestui for la postul de procuror-şef european.