Manfred Weber: Sunt sigur că oamenii din Europa vor să trăiască într-un stat în care lupta împotriva corupţiei este o prioritate

Manfred Weber, candidatul PPE la Preşedinţia Comisiei Europene, a declarat, la Summitul PPE de la Sibiu, că viitoarea Comisie Europeană, sub leadership-ul său, va insista asupra principiilor statului de drept. "Sunt sigur că oamenii din Europa vor să trăiască într-un stat, într-o societate în care lupta împotriva corupţiei este o prioritate, în care independenţa sistemului de justiţie este foarte clară şi în care libertatea presei este la fel de clară", a spus el.

RomaniaTV.net
09 mai 2019, 07:52
Manfred Weber: Sunt sigur că oamenii din Europa vor să trăiască într-un stat în care lupta împotriva corupţiei este o prioritate

„Părinţii fondatori au Uniunii Europene ar fi mândri de ziua de astăzi, Ziua Europei, la Sibiu, sărbătorim tot ceea ce am obţinut ca europeni, respectiv unitatea continentului nostru şi principiile fundamentale ale libertăţii şi democraţiei. Şi mă bucur foarte mult să fiu aici în Sibiu. Am 46 de ani, fac parte din prima generaţie de pe acest continent care poată să spună că a trăit în ibertate şi pace, este un rezultat extraordinar, istoric, care ne face să fim atât de mândri astăzi de Ziua Europei”, a spus Manfred Weber, în declaraţia de presă susţinută la Summitul PPE de la Sibiu, potrivit News.ro.

E a adăugat că PPE a fost „piatra de fundament” a acestor rezultate, făcând parte dintre părinţii fondatori.

„Iar în Europa de astăzi avem tot ce ne trebuie pentru a apăra rezultatele realizările din ultimele decenii. S-au întors nişte voci egoiste, însă noi suntem partidul Europei. Pentru politicienii din ziua de astăzi, trebuie să ştiţi că noi trebuie să construim viitorul acestei Uniuni Europene, iar în calitate de reprezentant al EPP, la fel şi PNL-ul din România, trebuie să ştiţi că avem o ofertă foarte clară pentru cei care vor merge la vot în 26 mai. Ce vrem să facem: vrem o economie puternică, promisiunea că vom lupta pentru o Europă în care nimeni nu va mai fi obligat, forţat, să plece dintr-o anumită regiune pentru condiţii mai bune într-o altă regiune, ne dorim o Europă care să garanteze securitate, siguranţă pentru cetăţeni, schimb de date, lupta împotriva crimei organizate, împotriva migraţiei ilegale”, a afirmat el.

Weber a spus că toţi liderii acestui partid doresc să apere toate aceste rezultate.

„Vreau să adaug că în România oamenii se pot baza pe un partid puternic care reprezintă un pilon puternic la nivel european. Candidaţii de la PNL de aici, din România, fac parte din cea mai puternică familie politică din Uniunea Europeană, grupul EPP. Comparativ cu celelalte două partide de guvernământ din România, PPE-ul este un partid unit, puternic. Socialiştii din România şi partidul ALDE român nu joacă niciun rol în partidele din care fac parte la nivel european. Sunt fie suspendaţi sau excluşi, nu au dreptul de a sta la masă. Astfel că cetăţenii români sunt asiguraţi că votând pentru PNL votează de fapt pentru România în primul rând al procesului decizional. Aceasta este oferta pe care o facem”, a mai spus el.

Weber a vorbit şi despre viitoare Comisie Europeană, el fiind principalul candidat al Partidului Popular European (PPE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

„Viitorul Comisiei Europene sub leadership-ul meu va insista asupra principiilor statului de drept, trebuie să actualizăm încă o dată această problemă, nu doar pentru statele membre, este o chestiune valabilă în toată UE (…) sunt sigur că oamenii din Europa vor să trăiască într-un stat, într-o societate în care lupta împotriva corupţiei este o prioritate, în care independenţa sistemului de justiţie este foarte clară şi în care libertatea presei este la fel de clară (..) Comisia viitoare va face tot ce-i stă în putinţă pentru a garanta toate acestea peste tot în uniuna europeană”, a mai spus el.

Citeşte şi: Summitul de la Sibiu. Liderii Europei discută viitorul UE. Declaraţia lui Klaus Iohannis