MANIFEST pentru Klaus Iohannis: Un medic vorbeşte despre problemele grave din sistem

Medicii pun presiune pe preşedintele Klaus Iohannis. După manifestul lansat la începutul lunii ianuarie de un medic rezident din Bucureşti, o altă doctoriţă vorbeşte despre problemele grave din sistem.

26 ian. 2015, 07:43
MANIFEST pentru Klaus Iohannis: Un medic vorbeşte despre problemele grave din sistem

Lucrăm pe bandă rulantă, cu pacienţi care consideră că lipsurile din spital ni se datorează„, spune un şef de secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

După 22 de ani de activitate, medicul a simţit nevoia să-şi spună supărarea şi să atragă atenţia asupra problemelor din sistemul medical într-un manifest postat pe Facebook. Medicul se plânge, printre altele, de condiţiile de muncă, de faptul că saloanele sunt aglomerate, că pacienţii stau şi câte doi în acelaşi pat, iar medicamente suficiente se găsesc doar la farmaciile externe.

În vârstă de 47 de ani, Adelina Radu vorbeşte în manifest inclusiv despre sacrificiile personale pe care a trebuit să le facă pentru a ajunge medic. După toate destăinurile, ea a făcut apel la toţi colegii de breaslă, dar şi la avocaţi şi jurişti, să găsească o soluţie pentru a schimba condiţia medicului din România.

Un manifest similar a fost lansat la începutul lunii ianuarie de un medic rezident din Bucureşti. Tânăra a publicat scrisoarea care îi era adresată preşedintelui Klaus Iohannis pe un blog și îi spunea acestuia că îşi doreşte o viață decentă ca medic rezident, în care grija că nu are bani de mâncare să nu mai fie o povară în fiecare zi.

CITEŞTE ŞI: Scrisoarea unui medic către Klaus Iohannis, VIRAL pe facebook. Noi reacţii