Manifestanţii sirieni pro-Assad au atacat ambasadele Marocului şi Emiratelor Arabe Unite

Manifestanţi sirieni proguvernamentali au atacat miercuri ambasadele Marocului şi Emiratelor Arabe Unite (EAU) de la Damasc, în replică la organizarea la Rabat a unei reuniuni a Ligii Arabe care urmează să valideze excluderea Siriei din organizaţie, relatează Agerpres.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 17:00
Manifestanţii sirieni pro-Assad au atacat ambasadele Marocului şi Emiratelor Arabe Unite

Manifestanţii au atacat reprezentanţa diplomatică a Marocului cu pietre şi ouă şi au coborât drapelul, a precizat ambasadorul acestui stat, Mohammed Khassasi.

Potrivit acestuia, ‘între 100 şi 150 de persoane au manifestat în faţa ambasadei miercuri după-amiază, au aruncat cu pietre şi ouă şi au acţionat de o manieră iresponsabilă şi împotriva drapelului marocan’.

Marocul a reacţionat prompt, condamnând atacul.

Pe de altă parte, manifestanţii proguvernamentali au atacat ambasada Emiratelor Arabe Unite, care a fost atacată cu pietre şi alte obiecte. În acelaşi timp, zidurile ambasadei au fost mânjite cu graffiti. ‘Ticăloşilor. Agenţi ai Israelului’, se putea citi într-unul din mesajele scrise de demonstranţi pe ziduri, în cartierul Abu Rummana, unul dintre cele mai sigure din capitala Damasc, unde se află biroul şi locuinţa lui Bashar al-Assad.