Manifestanţii turci s-au bătut cu poliţia pentru o construcţie ce va distruge 600 de copaci VIDEO

Zeci de persoane au fost rănite vineri, la Istanbul, în cursul confruntărilor între forţele de ordine şi sute de manifestanţi care au organizat de câteva zile o tabără de corturi într-un parc în semn de protest faţă de un proiect de construcţii pentru care urmează să fie tăiaţi 600 de copaci dintr-un parc.

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 15:59

Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru evacuarea manifestanţilor din Parcul Gezi, situat în Taksim, un cartier european al metropolei. Zeci de manifestanţi au fost răniţi în confruntările care au urmat, informează AFP citată de Mediafax.

Protestul din parcul Gezi a început luni seara, după ce investitorii imobiliari din zonă au tăiat copaci pentru construirea unui mall, însă s-a transformat rapid într-o demonstraţie împotriva Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), al premierului Tayyip Erdogan. Proiectul imobiliar prevede tăierea a aproximativ 600 de copaci pentru construirea unui mall şi a unui complex de locuinţe.

Centrul Medical din Istanbul, o asociaţie a medicilor, a afirmat că cel puţin 100 de persoane au suferit vineri răni minore, unii dintre ei după ce un zid pe care îl escaladau s-a prăbuşit încercând să se ferească de gazele lacrimogene trase asupra lor.