Manifestaţii de amploare împotriva ACTA sâmbătă în Europa

Zeci de manifestaţii de amploare împotriva ACTA sunt organizate sâmbătă în mai multe ţări europene, iar sute de mii de persoane au anuntat pe reţelele de socializare că vor ieşi pe străzi pentru a protesta împotriva acordului privind pirateria pe internet semnat de mai multe ţări europene la sfârşitul lunii trecute.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 12:54
Manifestaţii de amploare împotriva ACTA sâmbătă în Europa

Manifestaţii de amploare sunt anunţate în Polonia şi Germania, Austria, Suedia, Danemarca, Belgia, Spania, Franţa, Italia, Ungaria şi Elveţia, Bulgaria, dar şi în România, unde peste 30.000 de oameni au anunţat că participă la protest, relatează RFI.

Contestatarii ACTA susţin că acesta reprezintă un pachet de legi ce ar urma sa afecteze grav dreptul la intimitate şi exprimare liberă pe internet. La rândul lor, semnatarii acordului – printre care SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia, dar şi 22 de state din Uniunea Europeană – susţin că el este menit să combată contrafacerea şi pirateria pe internet pentru bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.

În Bulgaria, oamenii au ieşit cu sutele în 15 oraşe pentru a cere ca ţara lor să nu ratifice acordul. Ministrul economiei Traicio Traikov a declarat pentru postul de radio Darik că ţara sa a semnat ACTA sub condiţie şi că încă nu s-a luat o decizie finală în ceea ce priveşte ratificarea documentului.