Manifestaţii de amploare. Poliţia din Hong Kong a reluat controlul asupra Consiliul Legislativ VIDEO UPDATE

Publicat: Luni, 01 Iulie 2019 17:58 // Actualizat: Luni, 01 Iulie 2019 21:36 // Sursa: romaniatv.net

Protestatarii din Hong Kong au pătruns luni în clădirea Consiliului Legislativ, în timpul manifestaţiilor care marchează 22 de ani de la revenirea fostei colonii britanice sub guvernarea Chinei, relatează Reuters.

Update: Poliţia anti-revoltă din Hong Kong a reluat în noaptea de luni spre marţi control asupra Consiliului Legislativ care a fost ocupat timp de mai multe ore de manifestanţi, relatează AFP.

Protestatarii au fost obligaţi să fugă după ce poliţiştii au tras cu grenade cu gaze lacrimogene, după mai multe ore de la ocuparea parlamentului de către opozanţii faţă de guvernul pro-Beijing.

Unii manifestanţi aveau asupra lor semne de circulaţie sau bucăţi de tablă ondulată şi de schelărie. În jurul sediului autorităţii legislative din centrul districtului financiar s-au strâns aproximativ 1.000 de oameni. Un grup mic, format mai ales din studenţi, purtând căşti de protecţie, a folosit un scripete, bare şi schele pentru atacuri repetate asupra uşilor din sticlă securizată, care în cele din urmă au cedat.

Consiliul, cu rol de parlament local, a emis o alertă roşie, cerând protestatarilor să plece imediat, însă nu a anunţat ce măsuri se vor lua în caz contrar, potrivit Agerpres.

Poliţia a intervenit luni cu gaze lacrimogene. Confruntarea cu forţele de ordine în echipament specific şi înarmate cu bastoane de cauciuc s-a prelungit, pe o căldură sufocantă. Unii manifestanţi aveau braţele înfăşurate în folie aderentă, pentru a se proteja de substanţele iritante. Mai multe străzi au fost ocupate de protestatari şi blocate cu bariere metalice.

Pe bannerele manifestanţilor se putea citi mesajul "Eliberaţi Hong Kongul". Unul din motivele protestelor este un proiect de lege care permite extrădarea din Hong Kong în China continentală. Şefa administraţiei regiunii speciale Hong Kong, Carrie Lam, a suspendat proiectul pe 15 iunie, dar nu l-a retras definitiv, aşa cum cereau cetăţenii ieşiţi în stradă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H